„Dle dohody s českou stranou byla minulý týden na velvyslanectví doručena šarže léčivého přípravku Sputnik za účelem vakcinace výhradně zaměstnanců ruských zastupitelských úřadů v České republice a jejich rodinných příslušníků. S jejich očkováním se už začalo. Jsme vděčni české straně za poskytnutou asistenci,“ uvedl včera Popov Kirill, atašé konzulátu, který eviduje i požadavky Rusů žijících ve městě na očkování proti covidu, a to vakcínou Sputnik V.

„Naši občané se na očkování ptají, ale my zatím pro ně žádné vakcíny nemáme. A také nám chybí zodpovědný lékař, který by mohl očkování provádět, včetně technických možností,“ sdělil atašé.

Kino chátrá dlouhé roky. Město si s prostorem nevědělo rady. Nyní připadá v úvahu jeho demolice.
Kino ve Staré Roli půjde k zemi, nahradí ho park

Zdůraznil, že Sputnik ruským občanům zatím nelze podat i proto, že tato vakcína dosud není odsouhlasená v České republice.
Podle informací serveru Seznam byla vakcína Sputnik dopravena na velvyslanectví Ruské federace v Praze diplomatickou cestou.
Na ruském konzulátu v Karlových Varech pracují tři ruští diplomaté s rodinami včetně generálního konzula, ale také čeští občané.