„Měli jsme chybnou informaci. Přerušení není v souladu se stanovami," vysvětlil Petr Navrátil. A zdůraznil, že on zůstává pouze řadovým členem ČSSD, vzdal se všech funkcí a nejede ani na sjezd strany. Zda ale s Pánikem rezignují na posty krajských zastupitelů, k čemuž byli okresním výborem v Chebu vyzváni, o tom se jedná.

Informaci potvrdila i Hana Hozmanová, členka předsednictva a předsedkyně okresu ČSSD v Chebu. „Doporučení, aby se vzdali mandátu, jsme jim dali. Oni k tomu musejí zaujmout stanovisko, my jim mandát zastupitele vzít nemůžeme. Byli řádně zvoleni," uvedla. Přerušení členství v ČSSD se tak týká pouze třetího obviněného v kauze ROP Severozápad, Miloslava Čermáka. Ten podle Hany Hozmanové členství v ČSSD přerušil kvůli zaměstnání. Pracuje v krajské příspěvkové organizaci.

Podle poslankyně Markéty Wernerové, která je nyní pověřena řízením krajské ČSSD, nesou politickou odpovědnost ty krajské organizace, kam tito členové spadají. „Oni si musejí personálie vyřešit," uvedla Wernerová. Ty se celou situací budou znovu zabývat v polovině března. Petr Navrátil, který je starostou Chebu, má ale jeden důvod k radosti. Včera mu byl odblokován byt i účet, s nimiž právě kvůli obvinění nemohl nakládat. „Vrchní státní soud konstatoval, že obstavení majetku je neoprávněné. Byt patří z poloviny manželce, zcizit bych jej tedy nemohl, nedá se očekávat pokuta v takové výši a soud se může táhnout velmi dlouho," vysvětlil Petr Navrátil, který radost vůbec neskrýval.