„Výsledky dosud provedeného šetření bohužel nezodpověděly základní otázky, tedy jestli se chlapec po celou dobu pohřešování nacházel doma nebo mimo domov,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Chlapec se totiž policistům dosud k věci nevyjádřil. „Z tohoto důvodu není znám motiv jednání chlapce,“ uvedla mluvčí.

Po třináctiletém Robertovi policisté pátrali více jak týden. „V rámci celého pátrání jsme prověřovali veškeré dostupné informace a poznatky. Také jsme opakovaně prohlédli bydliště chlapce včetně přilehlých pozemků, do nichž nám matka vždy umožnila vstup. Pohřešovaný zde ale nebyl nalezen, rovněž nebyl nalezen žádný důkaz o jeho přítomnosti v prohlížených prostorách,“ uvedla mluvčí. Tímto vyjádřením tak dementovala veškeré dohady, které se vyrojily na sociálních sítích, že matka policisty do domu nepustila.

Pohřešovaný chlapec.
Třináctiletý školák utekl z domova. Pomozte policii s hledáním

Své ovoce nepřinesly ani dvě rozsáhlé pátrací akce, kdy policisté a druhý den společně s nimi i hasiči prohledali celý hranický výběžek. Dobrá zpráva dorazila z Hranic až v sobotu v noci, kdy na policii zavolala sama matka chlapce, že syna našla doma. „Policisté okamžitě přijeli na místo a zajistili prvotní lékařské ošetření chlapce, kterého pak záchranná služba převezla do zdravotnického zařízení,“ sdělila Kateřina Böhmová. Chlapec nebyl ohrožený na životě a v nemocnici zůstává na pozorování.

„Policisté ohraničili prostor rodinného domu a provedli velmi podrobné ohledání domu a přilehlých prostor. Nebyly zjištěny jakékoli důkazy, které by nasvědčovaly tomu, že by vůči chlapci mělo být užito nějakého násilí,“ dodala mluvčí. Kde tak chlapce osm dní byl, se zatím neví. Se zprávou, že se chlapec našel, se vyrojila ale spousta spekulací na sociálních sítí. K jedné z nich přispěl i Robertům otec, který na svém profilu zveřejnil, že chlapce celou dobu držela doma jeho matka. Po pár minutách ale toto tvrzení smazal a médiím se vyjádřil v tom smyslu, že se unáhlil.

Rozsáhlé pátrání po třináctiletém chlapci se rozjelo v Hranicích u Aše.
FOTO: Chlapce z Hranic našli, je živý

„Také mi vrtá hlavou, kde byl, že jsme ho nenašli,“ řekl jeden z hasičů, který minulou středu pomáhal prohledávat okolí Hranic. „Nejdůležitější ale je, že se chlapec našel v pořádku. Zbytek by lidé měli nechat na policii a rodině.“