Velký údiv i pobavení sokolovských zastupitelů sklidila informace, že jedním z projektů, který je připraven čerpat dotaci z ROP, je Krejcarova lávka. Na samotném přemostění řeky Ohře ještě neviděli zastupitelé nic špatného. Pak se však koukli na cenu a rozjela se vášnivá debata.

„Čtu dobře? Vidím, že lávka pro pěší ze Starého náměstí na Jižní lom je spočítána na 69,5 milionu. Zatímco oprava velkého frekventovaného mostu přes Ohři pro těžkou dopravu i pěší v ulici Jednoty na necelých 30 milionů," zeptal se hned na úvod zastupitel Rudolf Macháček.

„Lávka by byla visutá, piloty i na ostrovech v řece, tam se utopí hodně peněz. Navazovala by na cyklostezky. Stará je v havarijním stavu. A novou ze svých peněz už nikdy nepostavíme," říká vedoucí odboru rozvoje města Hana Hůlová.

Sokolov měl osm projektů za 308 milionů korun. Lávka za tuto cenu neměla šanci a zastupitelstvo ji odmítlo. Návrh se tak zúžil na sedm projektů. Zastupitelé neměli problém s revitalizacemi areálu Baník, městských sportovišť i koupaliště, vybudováním archivu a rekonstrukcí MěÚ, opravou mostu přes Lobezský potok i zmíněného v ulici Jednoty a úpravou prostranství ve třech ulicích.

Pro zajímavost, podle Tomáše Lindy z chebské radnice mají v Chebu čtyři projekty za 46 milionů korun.