Jedinečnou šanci mají dobrovolníci, kterým není jedno, v jakém prostředí se budou učit, pracovat či jen tak procházet v těsné blízkosti severozápadního obchvatu Sokolova. Kdo bude chtít, může napomoci k zalesnění úpatí výsypky Antonín mezi zmíněným obchvatem a ulicemi Husitská a Komenského. Jde o plochu zhruba deseti arů a na projektu spolupracuje hned několik organizací a škol.

„Komunitní projekt připravilo Gymnázium Sokolov a Krajské vzdělávací centrum ve spolupráci s Lesy ČR, Lesní společností Kraslice, Střední živnostenskou školou Sokolov a turisty z KČT Krušné hory Sokolov," nastínil jeden z iniciátorů projektu Ladislav Zoubek.

 Severozápadní obchvat  bude po dostavbě veden těsně za sokolovským gymnáziem a zejména v letních měsících, kdy se ve třídách větrá, by mohla rušit doprava z něj.  V prostoru za klášterem dochází k přemostění obchvatu a jeho vyvedení až za řeku Ohři na Jižní lom. Technická část, jako je výběr a zajištění dřevin, příprava pozemku a finanční zajištění, je v režii Lesů ČR a LS Kraslice.

„Sázení samotné je ale výzvou a úkolem pro nás ostatní," vyzývá veřejnost Zoubek. Pozemek i sazenice budou připraveny do 12. září a poté je kdykoli možné přijít, pomoci se shrabáním posekané trávy a zasadit si takzvaně svou skupinu stromů. „Hlavní sázecí dny pak budou pátky 13. a 20. září od 8 do 18 hodin," dodal Zoubek. Oficiální ukončení výsadby bude v neděli 20. října ke Dni stromů.

Hrábě zapůjčí Střední živnostenská škola Sokolov, ostatního nářadí ale mají pořadatelé akce  málo. Proto prý uvítají vlastní krumpáče, lopaty nebo rýče. Stavba obchvatu je v plném proudu. Po dokončení spojí křižovatku u Sokolovských strojíren s křižovatkou v Kraslické ulici, kde se napojí na severní obchvat města. Po dokončení by se měla zklidnit doprava v centru Sokolova, kde projede až 20 tisíc automobilů za den. Odklonit by se měla i doprava z centra nedaleké Svatavy, kam budou  mířit v budoucnu tisíce aut k jezeru Medard.