Slavnostní vyhlášení výsledků prvního ročníku ankety se konalo v sobotu v sokolovském Hornickém domě. Ceny vítězům předala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová společně s radními. Do ankety bylo možné nominovat zdravotníky, kteří poskytují své služby na území Karlovarského kraje, a to v nemocnicích, privátních ambulancích, lázních i ostatních zařízeních.

„Naší snahou je vyzdvihnout a ocenit nelehkou práci a nasazení těch, kteří dennodenně pomáhají zachraňovat lidské životy a starají se o zdraví našich obyvatel. Dělají to mnohdy na úkor svého volného času, s vypětím všech sil. Nejenom oceněným, ale všem našim zdravotníkům patří mé velké poděkování,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Na krajský úřad bylo doručeno celkem 159 hlasovacích lístků. „Rád bych poděkoval všem, kteří nám zaslali nominace. Vybrat vítěze nebylo rozhodně jednoduché, protože v našem regionu máme celou řadu zdravotníků, kteří jsou vysoce erudovaní a svou práci vykonávají opravdu skvěle. Věřím proto, že si anketa získá svou tradici a v příštím roce budeme moci ocenit další osobnosti z oblasti zdravotnictví,“ dodal radní pro zdravotnictví Jan Bureš.

Během slavnostního večera byli vyhlášeni držitelé ocenění ve čtyřech kategoriích a další osobnosti z oblasti regionálního zdravotnictví obdržely od hejtmanky mimořádné ceny. Pro přítomné v sále byl připraven bohatý kulturní program, v němž nechyběla hudební a taneční vystoupení skupin Ajn Kesl Buntes, Mirákl nebo zpěváka Martina Maxy.

Přehled vítězů ankety

1. kategorie: Lékař
MUDr. Oldřich Vastl st., primář ortopedického oddělení v Nemocnici Sokolov
2. kategorie: Zdravotní sestra
Martina Kalendová, vrchní sestra anesteziologicko-resuscitačního oddělení v Nemocnici Sokolov
3. kategorie: Zdravotník
Pavel Benda, zdravotník v Domově pro seniory v Kynšperku nad Ohří
4. kategorie: Řád bílého pláště
In memoriam – MUDr. Ivana Jarošová, bývalá primářka anesteziologicko-resuscitačního oddělení a oddělení intenzivní resuscitační následné péče v Nemocnici Ostrov

Mimořádné ocenění hejtmanky
MUDr. Ondřej Farka, pediatr, alergolog, imunolog, privátní praxe v Chodově, Kraslicích a služby v Nemocnici Sokolov
MUDr. Marek Veinfurt, internista, privátní praxe v Karlových Varech
MUDr. František Matějovič, internista a gastroenterolog v Nemocnici Cheb
Dagmar Zunová, bývalá vedoucí laboratoře v Nemocnici Cheb
Bc. Miroslava Korseltová, vrchní sestra interního oddělení v Nemocnici Cheb

Běh s čelovkou v Ostrově.
FOTO, VIDEO: Pomáhali kabelky i běžci