V projednávání případu čtyřiatřicetiletého Čeňka Pazderky, který je obžalován z podvodu a zpronevěry, pokračoval ve středu plzeňský krajský soud.

Předvolaný obránce fotbalové Viktorie ve středu u soudu vypověděl, že z více než pěti milionů korun, které z něj měl Pazderka postupně za dva roky vylákat pod záminkou spolupráce při obchodování s luxusními auty, mu obžalovaný vrátil pouze 150 tisíc. O zisk z prodeje vozů se s ním však nikdy nepodělil. Limberský dále popřel, že by mu obžalovaný kdy půjčoval na hazard.

„Opravdu jsem si myslel, že mu můžu věřit, a že jsme kamarádi. Ale za celou dobu jsem obdržel pouze 150 tisíc korun z účtu jeho matky. Asi mi tímto krokem chtěl jen zalepit pusu. Kromě této částky mi nikdy nic nevrátil,“ prohlásil u Krajského soudu v Plzni Limberský.

Obžalovaný Čeněk Pazderka.
Limberský chtěl půjčovat na hazard, říká obžalovaný

Obžalovaný obchodník s luxusními vozy Pazderka v úterý u soudu tvrdil, že fotbalistovi půjčoval na hazardní hry. V automatech podle obžalovaného utopil spoustu peněz.

„Nikdy jsem si od něj nepůjčil na hazard. A není pravda, že bych v hernách trávil každý den a noc – nejsem žádný gambler a navíc jsem 11 měsíců v roce na hřišti,“ řekl Limberský.

Pazderka údajně jednou fotbalistu oslovil s prosbou o půjčení dvou milionů korun. Peníze mu Limberský přinesl, poté se však po obžalovaném slehla zem. „Říkal, že se dostal do finančních problémů, a jestli mu nepůjčím dva miliony. Dal jsem mu je. Nic jsme nesepisovali, domníval jsem se, že jsme kamarádi. Poté si mě zablokoval v telefonu. Když jsem se po něm sháněl, ani jeho nejbližší nevěděli, kde je. Až jednou ho v Plzni zahlédla moje nynější manželka. S Čeňkem jsme se pak sešli u mě na baráku. Říkal, že chce vše urovnat, ale to už na něj bylo podané trestní oznámení," dodal Limberský.

Fotbalistovi Vladimíru Daridovi měl zase Pazderka zprostředkovat prodej vozu za více než jeden milion korun – auto sice prodal, ale Daridovi vyplatil jen 300 tisíc. Za podvody a zpronevěru hrozí obžalovanému 10 let za mřížemi a náhrada škody.

Plzeňští hasiči čerpali vodu z Radbuzy.
Plzeň už zase bere vodu z Úhlavy