Třikrát žádala obec Lomnice o dotaci na rekonstrukci kulturního domu, kde sídlí i kuželna. Třikrát jí byla zamítnuta. Rozhodla se proto sama postavit moderní sportovní centrum, které bude sloužit zdejším úspěšným kuželkářům, fotbalistům a třeba i šipkařům. Náklady zaplatí Lomnice přímo ze svého rozpočtu. Stavba vyjde na 19 milionů korun. Další milion investuje obec do zařízení.

„Je to bomba. Moc se na to všichni těšíme. Kuželky u nás začínají hrát už i děti a nové zázemí možná ještě zvedne zájem o tento sport," říká Rudolf Schimmer, který hraje kuželky úctyhodných 30 let. Jak říká, se svým sportem najezdil a viděl toho po západních Čechách hodně, a tudíž se těší na nové zázemí. „Jak říkám, je to pro nás moc dobrá zpráva," dodal Schimmmer.

Unikátní bude například kuželkářská čtyřdráha, jediná fungující na Sokolovsku. Vyzkoušet ji bude moct i široká veřejnost. Pokud se tedy najde volný termín. Zdejší kuželkáři mají pět týmů, včetně začínajících školáků. Radují se i fotbalisté. „Budeme mít špičkové zázemí. Stavba roste rychle a už se nemůžeme dočkat jejího dokončení," říká jeden z fotbalových matadorů Ludvík Maňák.

O Lomnici je známo, že jde sportovcům takzvaně na ruku. Starosta Miloslav Matoušek říká, že je v obci stále do čeho investovat. Sportovci přišli na řadu po opravě základní a mateřské školy či bytového fondu. Nedávná oprava věže kostela, která hrozila zřícením, vyšla na 1,4 milionu korun. Do hřbitova šel další milion. Vedení myslí i na zeleň či komunikace. „Teď přišli na řadu sportovci. Chtěli bychom opravit i kulturák, ale bude to finančně náročné a zadlužit se nechceme. To je stejná filozofie jako doma," říká Matoušek. A na co se mohou sportovci i veřejnost těšit?

Kuželkáři dostanou kromě zmíněné čtyřdráhy i potřebné zázemí. Fotbalisté o patro níž nové kabiny a moderní šatny. Ty budou dokonce čtyři. Chybět nebude ani ošetřovna a svou místnost dostanou i rozhodčí. Chybět nebude klubovna s restaurací či sklady. Bar s posezením bude k dispozici i v prvním patře u kuželny.
Veřejnost se může těšit na důstojné sociální zařízení. To uvítají zejména návštěvníci akcí, které probíhají v těsné blízkosti centra na asfaltové ploše. Jsou to country bály, dětské dny či pálení čarodějnic.