Sokolovská taneční skupina Mirákl pod vedením choreografky Andrey Burešové opět exceluje na mistrovství světa. V polských Mikolajkách už se tanečnicím v dětské kategorii podařilo vybojovat 4. místo. Soutěž ale ještě zdaleka nekončí a většina finálových vystoupení skupinu teprve čeká.

Mistrovství světa je pro Mirákl dalším z vrcholů sezony. Obrovskou konkurenci tanečních souborů z celého světa už si tanečnice vyzkoušely minulý týden v německé Riese. „Tam jsme se protančily do semifinále. Konkurence byla opravdu velice silná, což je ale i nyní v Polsku," prozradila vedoucí a choreografka Andrea Burešová. První úspěchy ale skupina slavila už v úterý. Sólistka Markéta Václavíková dokázala v kategorii modern dance sólo vybojovat jedenácté místo. Ještě větší radost ale měly děti v kategorii velkých formací modern dance. „Umístily se na nádherném 4. místě. Byly opravdu úžasné. Jen tak dál," radovala se Burešová. „O průběhu mistrovství se snažíme průběžně informovat prostřednictvím sociálních sítí. Skvělé také je, že v případě, že se bude schylovat k nějakému dalšímu úspěchu, mohou rodiče a fanoušci sledovat vystoupení v přímém přenosu online," vysvětluje choreografka.

Mistrovství světa v Mikolajkách potrvá až do soboty 14. prosince. Část tanečníků tedy vystoupení teprve čeká. Celá událost bude zakončena slavnostním ceremoniálem za účasti všech tanečníků, trenérů i rozhodčích.