„V samotném regionu se nepodařilo získat prostředky pro zřízení babyboxu,“ řekl Ludvík Hess, zakladatel babyboxů v České republice. „Rád bych poděkoval těm, kteří na pořízení schránky pro odložená miminka přispěli,“ uvedl. Na babybox, jehož výrobě a instalaci se věnuje Zdeněk Juřica, se podařilo vybrat ani ne polovinu. Mezi dárce, kteří přispěli na mariánskolázeňský babybox, se zapsala řada měst a obcí nejen z Karlovarského, ale i Plzeňského kraje. Kromě toho přispěly i firmy nebo soukromé osoby. „Věříme, že částka, kterou se podařilo vybrat na mariánskolázeňský babybox, není konečná a ještě se najdou lidé s velkým srdcem, kteří pomohou,“ svěřil se Ludvík Hess.

Takto vypadá vizualizace opravené Lokomotivy.
Jak je to vlastně s Lokomotivou?



Mariánskolázeňský babybox bude patřit do nejmodernější ´řady´ vyhřívaných skříněk pro nechtěná miminka. „Babybox je z nerezu, nechybí klimatizace ani odvětrávání. Samozřejmostí jsou automatická dvířka a dokonalá signalizace, která informuje zdravotní personál nejen o vloženém děťátku, ale také o technickém stavu schránky,“ přiblížil Ludvík Hess.

Slavnostní uvedení schránky do provozu připravil Ludvík Hess společně s mariánskolázeňskou nemocnicí na Den dětí. „1. červen není jen Dnem dětí, ale jde zároveň o datum, kdy byl před dvanácti lety v Hloubětíně otevřen první babybox,“ dodal.

Krize v nemocnici byla hlavním tématem diskuze v chebské knihovně a zúčastnili se jí zástupci sester, odborů, vedení kraje nebo také vedení nemocnice
Sestry jsou na pokraji sil, hrozí omezení provozu oddělení