Po odchodu do důchodu Oldřicha Tomáška, který policejní ředitelství vedl od 1. ledna 2010 do letošního 30. dubna, je tento post volný. Výběrové řízení se muselo opakovat a hejtmanka se proto kvůli těmto průtahům osobně sešla s policejním prezidentem Tomášem Tuhým.

Společná schůzka hejtmanky Vildumetzové s policejním prezidentem Tuhým se uskutečnila ve středu 2. srpna v Praze. „Byla jsem policejním prezidentem ujištěna, že nový policejní ředitel v našem kraji vzejde z pečlivého výběru a na tuto funkci bude jmenován ten nejlepší uchazeč. Své agendy se ujme 1. září,“ uvedla hejtmanka Vildumetzová. Ta bude navíc s koncepcí dalšího směřování policie v kraji, kterou už bude realizovat nový policejní ředitel, seznámena.

Předpokládaný termín ustanovení nového ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje 1. září potvrdila i Iveta Skupien, vrchní komisař Policejního prezidia. Kandidáti se do výběrového řízení mohli přihlásit do 31. července a zájem jich projevilo šest.

Laťka je nastavena vysoko. Bývalý policejní ředitel Oldřich Tomášek získal zkušenosti v řadových i vedoucí pozici na obvodních odděleních, pracoval jako vyšetřovatel Inspekce Ministerstva vnitra, v roce 1994 se stal policejním prezidentem, čtyři roky vedl Policii ČR a měl řadu dalších vedoucích funkcí.

Ilustrační foto
Rozetne spor referendum?