Práce běží podle stavařů podle harmonogramu. Po několika zdrženích a nečekaných komplikacích tedy dobré zprávy. „Očekáváme, že termín bude splněn. Pokud ne, musí firma počítat se sankcemi," říká místostarosta Sokolova Karel Jakobec. Vedení města přitom slibovalo, že hotovo bude už v polovině září.

„Museli jsme přistoupit k tomu, že vodárenská společnost, která tam má uloženy rozvody pitné vody, vymění potrubí v celé délce, a to tak, aby tam třeba za dva tři roky nemusela kopat kvůli havárii nebo nějaké větší opravě. Je to logické, ale samozřejmě mě mrzí, že se na to společnost nepřipravila dopředu, když byl záměr známý," konstatoval starosta Sokolova Jan Picka.

Oprava Vítězné se táhne zhruba dva roky. Tato etapa je poslední a její zahájení mělo být již v březnu tohoto roku. Začala však zhruba v polovině června a celkové náklady jsou přes 20 milionů korun. Opravovaný úsek byl zcela uzavřen.

V těchto dnech by měly začít práce na druhé polovině úseku. Ta vede od křižovatky pod čerpací stanicí a pokračuje mezi panelovými domy a firmou Krufin směrem ke křižovatce nad zdejším domem dětí a mládeže.
Stavaři prý s firmou komunikují, takže by nemělo dojít k nějakým komplikacím, například se zásobováním.