Poprvé se se svou tvorbou přihlásil do soutěže, a hned sklidil úspěch. A to rovnou na celorepublikové úrovni. Filip Koryta ze Sokolova se se svou povídkou Čekat přihlásil do celostátní literární soutěže Trutnovský drak a v kategorii próza se mu podařilo zvítězit. Deníku prozradil, že se psaní věnuje už od svých devíti let.

„Je to moje první vítězství na literárním poli, doposud jsem totiž nikam nic ze své tvorby neposílal. Až se začátkem tohohle roku jsem si řekl, že bych mohl zkusit štěstí, neboť jsou soutěže de facto jedinou alternativou, jak na sebe v rámci odvětví upozornit," vysvětlil Koryta. „Výhodou Trutnovského draka je, že bylo možné zasílat díla bez omezení žánru či rozsahu. Mohl jsem tak použít právě povídku Čekat, která se, zjednodušeně řečeno, zamýšlí nad spravedlností," uvedl mladý čtyřiadvacetiletý spisovatel. Pozornost porotců podle něj upoutala hlavně neotřelost jeho práce. „Něco na způsob mé povídky se v soutěži neobjevilo ani vzdáleně. Mimoto prý většinu porotců upoutala 'kafkovská' atmosféra a radikálnost," řekl Koryta. Básničky a texty písní píše mladý umělec už od dětství. Na gymnáziu se pak začal věnovat i rozsáhlejším textům.

Na hudebním poli ale Filip Koryta působí i v současnosti. Ve formaci Glajstr Duo působí nejen jako textař a skladatel, ale i jako zpěvák. S jeho tvorbou se tak posluchači mohou setkat i na koncertech. „Mezi písněmi při našich vystoupeních recituji vlastní lehce erotickou poezii," prozradil umělec. Korytovu vítěznou povídku Čekat lze najít na facebookových stránkách projektu.