Lety na nové mezinárodní lince mezi moskevským letištěm Vnukovo a karlovarskými Olšovými Vraty jsou provozovány dvakrát týdně letadly typu Boeing 737-800 s celkovou kapacitou 189 míst.

„Zájem ze strany ruských cestujících a lázeňských hostů nás mile překvapil. Je vidět, že se snad skutečně podařilo změnit trend odlivu turistů z Ruské federace. Vzhledem k velmi příznivé ceně letenek si tuto linku ale oblíbili i cestující z Karlovarského kraje a dalších regionů České republiky,“ uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

V průměru bylo během dosavadních deseti letů na palubě letadel 163 cestujících. „V průběhu dubna by měli na naše pozvání do Karlovarského kraje přicestovat zástupci vedení společnosti Pobeda, se kterými bychom rádi diskutovali o možnosti například zvýšit počet letů. Bavit se můžeme rovněž o zavedení letů z dalších ruských destinací. Chceme jim také představit bohatou a atraktivní nabídku kraje pro návštěvníky v jarní a letní sezóně,“ poznamenal Hurajčík.

Ilustrační foto.
Loupež minerálů objasněna, pachatel je za mřížemi

Nízkonákladová letecká společnost Pobeda, která je dceřinou společností Aeroflotu, patří v současnosti k nejžádanějším ruským leteckým dopravcům.

Provoz na lince do Karlových Varů zahájila v sobotu 17. února.

„Příjemným bonusem pro zviditelnění letů na trase Moskva Karlovy Vary bylo i to, že na našem letišti přivítali zástupci společnosti v březnu miliontého cestujícího v letošním roce, kterého Pobeda přepravila,“ konstatoval ředitel karlovarského letiště Václav Černý. Karlovy Vary jsou první destinací tohoto nízkonákladového dopravce v České republice.

Letiště Karlovy Vary, jehož vlastníkem je Karlovarský kraj, odbavilo v roce 2017 celkem 20 034 terminálových cestujících, jejichž cesta začínala či končila v Karlových Varech. To znamená meziroční nárůst o 3,9 procenta. Novými charterovými linkami do Izraele a Uzbekistánu se podařilo kompenzovat další pokles počtu cestujících na linkách z Ruské federace v důsledku snížení počtu letů Českých aerolinií do Moskvy.

Karlovy Vary - Verva Litvínov
Podkrušnohorské derby tentokrát ovládla Verva