Oprava komunikací na sokolovském sídlišti Vítězná se protáhne a prodraží. Stavbaři totiž narazili po odkrytí asfaltu a betonového podkladu na problém. Byly jím velké dutiny a betonové panely. Město a dodavatel nyní řeší, zda bude nutné vypsat na další práce nové výběrové řízení.

Vícepráce se mohou dle zákona prodražit maximálně o 20 procent. „Objevily se betony pod povrchem, které znamenaly navýšení nákladů. Nikdo o nich nemohl vědět. Zbyly tam po vojácích, kteří zde měli kasárna. Firma předložila rozpočet, se kterým jsme ale nesouhlasili, protože bychom překročili o více než 20 procent nabídkovou cenu," upřesnil místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Obě strany jednají už od konce minulého roku. „Pokud nebude možné cenu víceprací snížit, budeme zřejmě nuceni vypsat výběrové řízení. Stavba se tím o dva nebo tři měsíce protáhne," řekl Jakobec.

Sokolov paradoxně odsunutí termínu v tuto chvíli vítá. Do díry po bývalém krytu civilní obrany ve Vítězné ulici naváží v těchto dnech těžká technika zeminu. Investor zde kromě stavby nemovitosti slíbil i plochu na parkování. Mají zde být provozovny a nad nimi byty. Pokud by vozovka byla už opravená, těžká technika by ji mohla znovu poškodit.

Devadesát procent prací na sídlišti Vítězná jsou opravy povrchu, poté chodníky, zúžení v místě přechodů pro chodce či vybudování zastávek pro autobusy. Rekonstrukci platí Sokolov ze svého rozpočtu.
Oprava Vítězné v Sokolově je jednou z největších oprav komunikací za poslední roky. Loni se vysoutěžila zakázka za 11,7 milionu korun.