Počasí je začínajícím jarním prázdninám v Karlovarském kraji nakloněno příznivě. I když Krušné hory nezasypal sníh, na jejich svazích je ho poměrně dost a dobrým podmínkám ve skiareálech pomohly rovněž četné baterie sněžných děl.

A co více! Podle webu norských meteorologů, který patří mezi nejspolehlivější na světě, bude počasí nakloněno lyžování i po celý příští týden.

Sjezdovky ve skiareálu Klínovec jsou upraveny a pokryty dobrým metrem sněhu. V provozu jsou všechny lanové dráhy a vleky. V únoru je navíc každý den připraveno večerní lyžování vždy od 16:00 do 21:00 na sjezdovce Pod Zámečkem.

Pro příznivce freeski a snowboardu je ve snowparku připravena řada nových překážek. Běžkaři mohou využít některý ze čtyř upravených běžeckých okruhů o celkové délce 22 km a nově rovněž unikátní běžeckou magistrálu. Z Mariánské, Božího Daru, Loučné a Háje dopraví pravidelný skibus. Parkování je zajištěno zdarma na třech parkovištích celkem pro 700 vozů.

Půl metru sněhu leží na sjezdovkách v Bublavě na Sokolovsku. „Vynikající lyžařské podmínky vydrží podle předpovědi počasí i ve dnech příštích. Novinkou je společný skipas s německým střediskem Skiwelt Schöneck. V provozu je lanovka, všechny vleky a upravené jsou i běžecké tratě v okolí Bublavy," informoval provozovatel tamního skicentra Jiří Lhota. V provozu je i kotva Lišák v sousední Stříbrné. „Na sjezdových tratích máme 25 cm sněhu," uvedla vlekařka Dana Izáková.

Skiareál Boží Dar – Neklid nabízí perfektně upravené sjezdovky, upravený snowpark s mnoha překážkami a velmi dobré podmínky pro lyžařský sport. V provozu jsou všechny vleky, včetně dětského parku. Jezdí se každý den od 9.00 do 16.30.

V Perninku Skiareál Velflink a sjezdovka Nad Nádražím nabízejí momentálně kromě denního také večerní lyžování a ve skiareálu Nádraží je denní provoz prodloužen až do 18 hodin.