Za dva dny byly zkontrolovány na tři desítky nákladních vozidel. Z toho byla převážná většina českých dopravců a několik vozidel dopravců ze zahraničí. „Nejčastějšími dopravními prohřešky byly kromě jiného nevyhovující technický stav nebo nedodržení doby řízení, odpočinku a bezpečnostní přestávky,“ uvedl mluvčí krajské policie Daniel Dvořák.

Pokuta byla udělena ve 12 případech a dalších 13 přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu k dořešení.

Do akce se na území Karlovarského kraje zapojily zhruba dvě desítky policistů z dopravní i cizinecké policie, spolupracovala s nimi organizace TISPOL.

Dopravní policisté se zaměřili na kontrolu nákladní a autobusové dopravy, dodržování sociálních předpisů, jako dodržování doby jízdy i odpočinku, správné používání tachografů, ale i technického stavu vozidla. Policisté se současně zaměřili i na dodržování pravidel silničního provozu, pátrali po odcizených vozidlech, věcech i osobách, stejně jako prováděli dohled nad dodržováním omezení jízdy některých vozidel.

Nehoda motorkáře u Mariánských Lázní
Dvě dopravní nehody motorkářů: Jeden mrtvý, druhý zdrogovaný

„V jednom případě, kdy policisté jízdu zakázali a poté, co z místa akce odjeli, řidič s nákladním vozidlem odjel také i navzdory zákazu jízdy. Policisty však zanedlouho potkal na stejném místě, když tudy opakovaně projížděl. Byl opět zastaven a řešen policisty,“ poznamenal Dvořák.

Jedním z hlavních cílů dopravní akce bylo snížit počet dopravních nehod i nekázeň některých řidičů na pozemních komunikacích. „Policisté v Karlovarském kraji budou i nadále pokračovat v těchto dopravně bezpečnostních akcích, a to nejen v rámci celorepublikové akce s organizací TISPOL,“ dodal mluvčí.

TISPOL je organizace, která sdružuje evropské policejní sbory v oblasti dopravní problematiky a je založena na předávání zkušeností a informací.

Houbařské úlovky mykologa Libora Hejla.
Houby rostou, ale jen někde