„Tento kus bych vám tady chtěl dát, protože se tím historické kostky na náměstí uklidí mnohem lépe. Kdyby město mělo zájem, věřím, že by jich mohlo zakoupit i více. Neberte to jako provokaci," vysvětloval směrem k městské radě s plnou vážností Počepický. Ředitelka ZŠ Loket Gerta Míková se ho následně zeptala, zda již toto koště osobně vyzkoušel.

„Ne, neměl jsem na to bohužel čas, a navíc jde o vzorek. Přeci nedám městu opotřebované koště," odpověděl jí. Podle jeho slov je ve městě málo pracovníků na úklid. „K tomu všemu používají smetáky s měkkými vlákny, s kterými se jim musí velmi špatně pracovat. Tímto jsem na tento stav chtěl upozornit a zároveň městu poradit," řekl zastupitel.

Sám starosta města Zdeněk Bednář prý netuší, co chtěl Pavel Počepický svým vystoupením tak úplně sdělit. „Šlo tu snad o recesi? Pokud ne, tak to, co předvedl, není vůbec žádné umění. Ono je jednoduché stále jen kritizovat. Informace o košťatech ve městě od pana Počepického opravdu nepotřebujeme, z mého pohledu je úklid na dobré úrovni," podotkl starosta s tím, že se na jednání městské rady musí domluvit, co s darovaným smetákem udělají. „Zatím zůstává v zasedací místnosti jako suvenýr," uzavřel starosta Bednář.

Kristián Šujan