Jeho výstavbu tato společnost právě dokončila. Pronajímatelná plocha vzrostla na 73 000 metrů čtverečních. V Chebu tak vyrostla druhá největší logistická hala v České republice.

Novou halu zde otevřel jeden z nejvýznamnějších světových producentů kávy a lídr českého online prodeje v kategorii oblečení Tchibo. Zároveň je tato hala nyní největší distribuční centrum společnosti Tchibo ve střední a východní Evropě. Investice do výstavby další haly dosáhla částky 1,6 miliardy korun, a patří tak mezi nejvyšší v regionu.

„Jeden z nejvýznamnějších světových producentů kávy a lídr českého online prodeje v kategorii oblečení prostřednictvím svých aktivit v Chebu umožnil vytvoření 348 nových pracovních míst,“ sdělil mluvčí společnosti Panattoni Europe Petr Dušek.

Distribuční centrum vybudoval developer Panattoni Europe ve spolupráci se skupinou Accolade, specializovanou na investice do průmyslových nemovitostí. Provoz celého distribučního centra zajišťuje pro Tchibo společnost Geis. „Během období, kdy bude zakázek hodně, budeme nabírat i další zaměstnance, tak abychom spolehlivě vyhověli našim zákazníkům,“ sdělil Johannes Söllner, ředitel společnosti Geis Logistic.

Výjimkou nebudou ani pracovní místa na zkrácené pracovní úvazky, protože lidé primárně objednávají zboží v sobotu a v neděli, a tak lze očekávat, že nejvíce práce s přípravou zboží budou mít zaměstnanci v prvních dnech pracovního týdne.

„Nejlepší zprávou pro českého zákazníka je výrazné zkrácení dodacích lhůt. Zatímco z Brém k němu putovalo zboží v rozmezí 4 až 6 dnů, z Chebu mu přijde jen za 1 až 3 dny. Chebské distribuční centrum už přitom v současnosti zásobuje nejen český trh, ale také slovenský, polský, maďarský, rakouský, švýcarský a jihoněmecký. Průměrně nyní rozesíláme 25 000 zásilek denně,“ řekl generální ředitel společnosti Tchibo Praha Richard Hodul.

Z ašského Poštovního náměstí včera na elektrokolech odstartovali členové týmu Recyklojízda napříč Českou republikou. Během své jízdy informují veřejnost, jak zlepšit životní prostředí.
Na kolech bojují za lepší prostředí