Mistry v oboru se stali studenti z Gymnázia a střední odborné školy v Chodově. Ti si domů odvezli dva tituly, a na konci dubna se navíc zúčastní grandfinále v Brně. Klání se zúčastnily i školy z Karlových Varů, Sokolova, Dalovic a Chebu.

„Soutěž nese název Prezentiáda a jednalo se už v pořadí o 9. ročník,“ sdělil vedoucí marketingového oddělení projektu Miroslav Hanus. „Šlo o mistrovství základních a středních škol Karlovarského kraje v prezentačních dovednostech,“ podotkl Miroslav Hanus.

Žáci a studenti se v Chebu nesnažili jen předvést zpracovanou prezentaci na určité téma, ale také se přijeli poprat o titul Karlovarského mistra v prezentování. Tituly v obou kategoriích si odnesli právě studenti z Chodova.

Turnaj se na Gymnáziu Cheb konal poprvé ve své historii. Vítězkami se staly studentky z Chodova.

„Tým No ty káčo z Gymnázia a střední odborné školy Chodov měl nejhezčí prezentaci. Děvčata přítomným pověděla pohádku o princezně, která od rodičů neslyšela o špatných věcech ve světě. Holky byly velice příjemné a měly téměř bezchybnou prezentaci. Snad to nejlepší předvedou i v Brně,“ podotkl Miroslav Hanus.

Ilustrační foto.
Na legendární festival přijedou soubory z různých koutů světa

Na turnaj dorazilo 8 týmů ze středních škol a 2 týmy ze škol základních. Začalo se základními školami, tým Elitní poštovní z Karlových Varů všem přítomným v krátké prezentaci ukázal svého legorobota.

Naopak tým Týpci, taktéž z Chodova, všechny zasvětil do tématu Technologie nás sbližují a poukázal na to, že náš čas na sociálních sítích nemusí znamenat nutně sblížení.

„Týpci zvládli svoji prezentaci na jedničku, určitě by se vytáhli i na mnohé středoškoláky, a tak získali první místo a zajistili si cestu do Brna. Ale nebylo to zadarmo! Jeden ze členů týmu nám svěřil, že příprava jim zabrala celý měsíc,“ poznamenal Miroslav Hanus.

Ilustrační foto
Archeologové v Aši zkoumají několik míst

Kategorie středních škol už byla nabitější, o výhru soutěžilo 8 týmů ze 4 různých škol. První tým vylosovala porota a los padl na Las Chicas ze Svobodné chebské školy. Dívky všem představily problém komunikace v rodině. Tým Los Nevimos ze Svobodné chebské školy představil publiku počítač a internet jako drogu.

Soutěž Prezentiáda je mistrovstvím základních a středních škol České a Slovenské republiky v prezentačních dovednostech. Letošního, devátého ročníku se zúčastnilo 362 týmů ze 166 škol. Všechny týmy musely nejprve projít nominačním kolem. Do krajského kola následně porota vybrala maximálně třináct týmů na základě jejich prezentací. V krajském kole už odborná porota nehodnotí pouze vizuál prezentace, nápad, ale také plynulost projevu a celkové vystoupení dvou- až tříčlenných týmů. Soutěž pořádá spolek Student Cyber Games.

Řidiče transportoval do nemocnice vrtulník. Policisté teď zjišťují, jak se nehoda stala
Řidiče transportoval do nemocnice vrtulník. Policie zjišťuje, jak k nehodě došlo