„Poptávka po stavebních parcelách zdaleka převyšuje nabídku. Na Výsluní běží práce naplno, je zde čilý stavební ruch. Připravujeme 18 stavebních parcel, z nichž každá bude mít zhruba 800 metrů čtverečních," potvrdil starosta Březové Miroslav Bouda.

Ve dvou lokalitách, Drahotín – Slunečná a Výsluní, připravilo 32 stavebních parcel, ale je to málo. Poptávka po bydlení, a zejména stavbě rodinných domů zcela převyšuje nabídku. Podle nového územního plánu by se mohlo začít pracovat na dalších parcelách, odhadem jich budou desítky.
V novém územním plánu by se podle něj mohlo připravit v Březové dalších 30 až 50 parcel.

Město se dále snaží v symbióze se soukromými podnikateli i o výstavbu bytů. Dále samo realizovalo rekonstrukce půdních prostor na byty, v čemž hodlá pokračovat. A v neposlední řadě se snaží připravit stavební parcely, protože o rodinné domky v této lokalitě je zájem největší.

„Město v minulosti investovalo do půdních vestaveb. Máme projekt na další přímo na náměstí. Půjde o 10 až 15 bytů. Existují studie pro seniorské bydlení. Zde je však náročná administrativa. Dále spolupracujeme se soukromými investory, kteří postavili nové byty. Největší zájem je o rodinné domy," dodal Bouda.

„Březová má základní obslužnost včetně lékařské péče. Do nedalekého Sokolova je to kousek, jezdí tam i MHD. Je zde navíc klid a malá kriminalita," řekl jeden z Březováků.