Stavebníci postupně sestavují jeden stánek za druhým a pomáhá jim s tím i jeřáb, kterým se staví zvonice uprostřed náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Trhy vyjdou v letošním roce na skoro 6 milionů korun, což je o skoro milion korun víc než v loňském roce.

„Cena vzrostla, protože jsme museli nakoupit nové tři stánky, které se během uplynulých let začaly rozpadat. K tomu jsme navíc museli objednat i nové plotové dílce, na kterých se podepsal zub času. Jen tyto stavební prvky vyšly městskou kasu na skoro sedm set tisíc korun,“ sdělila chebská místostarostka Eva Horná. Navíc letos se prodlouží provoz ledové plochy až do 1. ledna. A ani to nebude zadarmo, delší provoz plochy vyjde na dalších sto tisíc korun. Vánoční trhy odstartuje v sobotu 1. prosince zpěvák Josef Vojtek, a to od 17 hodin. V průběhu trhů se pak mohou všichni těšit například také na Ilonu Csákovou, Romana Vojtka, Bohuše Matuše nebo kapelu Maxim Turbulenc. Ani letos nebude na vánočních trzích v Chebu chybět i populární akce Česko zpívá koledy.

Ilustrační foto.
Zájemců o práci hasiče ubývá

Stane se tak ve středu 12. prosince od 18 hodin. Jako v loňském roce budou ty nejkrásnější a nejznámější koledy na pódiu zpívat žáci ze Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha v Chebu.

Až dělníci postaví stánky, začne se v následujících dnech se stavbou i samotného kluziště. Pracovníci společnosti Chetes budou muset doprostřed náměstí navézt hlínu, na které pak odborná firma vybuduje zbytek zázemí spolu s generátory.

"Právě ledová plocha patří na chebských vánočních trzích k nejatraktivnějším místům. A každoročně si na její ploše zabruslí několik tisíc dětí a dospělých," konstatovala tisková mluvčí města Chebu Simona Liptáková.

Návštěvníkům budou i letos k dispozici desítky stánků nejen s občerstvením, pro ty nejmenší pak tu bude také kolotoč. Otevírací doba prodejních stánků bude jako v předchozích letech od 11 do 20 hodin. Na kluziště, které letos bude stát opět u Špalíčku, si ti nejmenší mohou brusle také zapůjčit. V Kamenné ulici, kde sídlila dříve Galerie 4, bude opět fungovat Ježíškova dílna. V průběhu trhů je také zpřístupněna vyhlídka na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Novinkou bude letos i to, že budou osvětleny i domy v horní části náměstí, takže se propojí výzdoba z dolní části až k vánočnímu stromu.

Ilustrační foto.
Zájemců o práci hasiče ubývá