Za loňský rok vykázala KV Arena zatím nejvyšší ztrátu 8,7 milionu korun a rada města, která je zároveň valnou hromadou, proto rozhodla, že se dosud městská firma KV Arena změní ze společnosti s ručením omezeným na příspěvkovou organizaci v čele s novým ředitelem.

Jenomže to bylo v dubnu a od té doby se nic neděje. „Nejprve je třeba vyřešit komplikované daňové záležitosti. Jde o řadu licencí a smluvních vztahů s dodavateli. A to vše vyžaduje čas. Zřizovací listinu nové příspěvkové organizace KV Arena by měli zastupitelé schválit na lednovém zastupitelstvu příštího roku a výběrové řízení na nového ředitele bychom poté bezprostředně vyhlásili,“ vysvětlil zdržení primátor Petr Kulhánek (KOA).

Podle radních tato změna pomůže ztrátu snížit a město bude mít o hospodaření lepší přehled. Obchodní společnost je podle primátora Kulhánka ze zákona zřízena za účelem dosažení zisku a s.r.o. tuto podmínku neplní.

Ilustrační foto.
Studie pomůže s dopravou

Primátor má výhrady i k práci současného jednatele Vladimíra Kvasničky a k některým manažerským rozhodnutím, ovšem návrh na jeho odvolání rada, tedy valná hromada KV Areny, nepodpořila. Podnětem se tak bude zabývat dozorčí rada a ta o něm rozhodne v průběhu prosince.

Jenomže ani KV Arena to nemá vůbec jednoduché. Hala pro šest tisíc sedících diváků potřebuje opravy a modernizaci zastaralého zařízení. Záruky už uplatnit nemůže, ty jsou prošlé. Naposledy zkomplikoval chod KV Areny výpadek turniketů a to je jen zlomek nepříjemností, kterým návštěvníci areny čelí. „Prioritní je investovat do bezpečnosti, aby hala splňovala požární předpisy. A pak je na řadě provoz, palčivým problémem je izolace spojovacího krčku mezi objekty, kde protéká voda,“ uvedl náměstek Michal Riško (ČSSD).

Část oprav provádí sama KV Arena prostřednictvím mandátní smlouvy, část hradí město samotné. Poslední zastupitelstvo na opravy uvolnilo 3,5 milionu korun a k dispozici je má majetkový odbor magistrátu. KV Arenu proslavila už při výstavbě věhlasná losovačka, pokuty a cena, za niž halu Karlovy Vary pořídily. Stála miliardu 600 tisíc.

Ilustrační foto
Ztrátová KV Arena, s.r.o., jde do likvidace