Závěrečná návštěva patřila léčebně dlouhodobě nemocných v Nejdku. Do Karlových Varů přijela v dopoledních hodinách se svým chotěm. Jejich cesty se ale brzy rozdělily a první dáma pokračovala se svým doprovodem, Monikou Havlovou, manželkou hejtmana Karlovarského kraje, Blankou Mráčkovou, tajemnicí první dámy, a Adélou Jelenovou z krajského úřadu. Navštívila zámek a hrad Bečov nad Teplou a následně po obědě pokračovala do výrobny mléčných výrobků Hollandia. S ředitelem továrny konzultovala situaci mlékáren.

„Úpadek mlékáren přímo v Karlovarském kraji je znatelný. Je to náročná práce a lidé ji dělat většinou nechtějí. Na Plzeňsku je podstatně více mlékárenských společností," říká ředitel společnosti Michal Škoda. Kolona aut se posléze přemístila do Nejdku. Ivana Zemanová se svým doprovodem navštívila totiž místní léčebné zařízení dlouhodobě nemocných.

„Moc se mi líbí prostředí, ve kterém je léčebna umístěná. Je tu krásný výhled do přírody, dokonce i historie budovy je zajímavá," konstatovala Zemanová. Jedné z pacientek věnovala první dáma květinu a popřála jí mnoho zdraví. „Ani jsem nečekala, že bych se něčeho takového kdy v životě dočkala, děkuji vám moc, vážím si toho," veřejně děkovala pacientka. Ivana Zemanová pak pokračovala prohlídkou zdravotnického zařízení. Klára Čurlinová