Zpět ve funkci zástupce velitele plzeňské zásahové jednotky je Vladimír Slavotínek, který před třemi roky na Karlovarské třídě v Plzni napadl řidiče. Ten měl dojem, že ho civilní auto policistů nebezpečně předjíždělo, proto ho vyblikal. Pak už za vulgárních nadávek hleděl do ústí zbraně. Navíc ho policista chtěl škrtícím chvatem dostat z auta. Konflikt, při němž se řidič bál o život, zdokumentovala kamera, kterou měl karlovarský motorista v autě. Na agresivního policistu a jeho kolegu bylo podáno po incidentu trestní oznámení. Krajský soud v Plzni tehdy vyhodnotil Slavotínkovo chování jako kázeňský přestupek. „Byl přeřazen na nižší pozici,“ uvedla už dříve policie. Druhý policista, který byl incidentu přítomen, už od policie odešel.

Fakulta zjišťuje, proč Sokolov opouštějí lidé
Fakulta zjišťuje, proč Sokolov opouštějí lidé

Mluvčí policie Plzeňského kraje Martina Korandová včera potvrdila, že Slavotínek je zpět ve funkci. Nepotvrdila ale informaci, že policista požaduje od ministerstva spravedlnosti finanční odškodnění za újmu způsobenou trestním stíháním, jež bylo podle něj vedeno nezákonně.

„Jako advokát postupu pana Slavotínka rozumím. Cítí se nevinný. Jako člověk a advokát ale nerozumím vedení policie, že je znovu ve velitelské funkci. Pokud je skvělý policista, má začít znovu od píky a za pár let se dostat znovu nahoru,“ míní karlovarský právník řidiče Ronald Němec.