Kdo čekal při včerejším zahájení akce Sokolov v teniskách partu posedávajících důchodců na lavičkách, musel být překvapen. Týdenní akci, která nemá ve městě obdoby, zahájili právě sokolovští senioři. A nutno dodat, že velmi aktivně. Dříve narození muži i ženy se nebáli například výstupu na horolezeckou stěnu či se bouřlivě povzbuzovali při hraní nejmodernějších elektronických her v kuželky. Plno bylo i u stolního fotbálku a sledovat radost jedné či druhé dámy v letech při vstřelení gólu byl opravdu zážitek.

„Jedno ze stanovišť byl Nordic Walking, kde byly k zapůjčení hůlky k chození. To už ale známe, a tak jsme si šly s kamarádkou zahrát stolní fotbal," říká sedmdesátiletá Věra Beštová. O akci se dozvěděla z plakátů a z pravidelných setkání seniorů. Největší výzvou byla pro přítomné zřejmě lezecká stěna. „Jsem tady s partou a chtěl jsem si to vyzkoušet," řekl jeden z lezců Josef Herda. K němu se úspěšně přidaly i přítomné ženy. „Byla to výzva a jsem ráda, že jsem vylezla až nahoru. Vyzkouším si všechna stanoviště," těšila se Anna Králová.

Stánků bylo dohromady deset a po splnění disciplíny dostali senioři razítko u každé z nich. Po splnění minimálně poloviny obdrželi přítomní drobný dárek a pamětní list. Nechyběl ani všudypřítomný humor. „Já jsem na stěnu dnes nemohla lézt, protože jsem si vzala sukni, takže příště," smála se devětašedesátiletá Anna Ivaničová.

Fronta se tvořila i u plyšového koníka. Ten však nebyl houpací, jak se na první pohled zdálo, ale k jeho pohybu musel jezdec vyvinout sílu nohama i rukama, a navíc tento pohyb sladit. Kdo nechtěl čekat, hrál stolní tenis, vyzkoušel si břišní tance nebo jezdil na elektrické koloběžce. Atmosféru příjemného dopoledne dotvářel v sokolovském domě dětí a mládeže, kde se akce konala, harmonikář. Zpočátku s ním zpívali dva tři přítomní, později téměř všichni.

V pondělí dorazila na akci zhruba stovka seniorů. Dnes čeká v DDM obdobný program osoby postižené civilizačními chorobami a tělesně postižené. „Očekáváme zhruba stejnou účast jako v pondělí," řekl přítomný místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Začal tak první ročník akce Sokolov v teniskách, týden plný sportu pro všechny věkové kategorie. Týden založený na popularitě rekreačního sportu. Opravdu se zúčastní všechny generace? „Ano. Děti předškolního i školního věku, mládež, lidé v produktivním věku, senioři, rodiče s batolaty i občané s handicapem," dodal Sedláček.