„Policisté z Karlovarského kraje se jako každý rok zapojí do celorepublikové dopravní a bezpečnostní akce, a to již od středy 12. dubna. Vzhledem k prodlouženému víkendu, kdy je volno už od pátku, na silnice vyjíždí mnohem větší množství řidičů. Podle statistik za poslední roky bohužel právě o velikonočních svátcích přibývá počet vážných dopravních nehod se smrtelnými následky,“ uvedla mluvčí krajské policie Kateřina Krejčí.

Josef Železný, nový starosta Ostrova.
Novým starostou Ostrova se stal Josef Železný

Velikonoce jsou spojeny s konzumací alkoholu koledníky, kteří mnohdy usedají za volant po předchozím požití alkoholu. „Stejně tak i cyklisté a chodci, kteří se po silnici nebo v její těsné blízkosti pohybují, bývají ovlivněni alkoholem,“ uvedla Krejčí.

V průběhu dopravně bezpečnostní akce se policisté zaměří na dodržování ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Zejména na kontrolu rychlosti jízdy a způsobu jízdy, používání bezpečnostních pásů, technický stav vozidel a vzhledem k Velikonocům na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných omamných látek.

„Ve čtvrtek 13. dubna proběhne preventivní akce ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven s názvem Řídím, piju nealko pivo, zaměřená na zákaz požívání alkoholických nápojů před jízdou a během ní,“ poznamenala mluvčí.

Ilustrační foto
Vězeň neutekl daleko, ještě ten samý den ho chytili