Pokud se neobjeví důvěryhodný zájemce o budovu bývalé 4. základní školy v Sokolově, nechá ji město zbourat a na jejím místě postaví parkoviště. Posudek ohodnotil cenu budovy na 19 milionů korun. Její tržní hodnota je však o mnoho menší. Město jde proto stále s cenou dolů a nyní nabízí budovu za zhruba tři miliony korun.

Podle místostarosty Sokolova  Karla Jakobce se částka kolem tří milionů  přiblížila tržní ceně. Podle jeho slov nemohlo město ihned prodávat budovu za nejnižší cenu. Bylo prý třeba chovat se  jako řádní hospodáři. Nyní však město zvažuje, co dál. „Pokud bychom měli za prodej dostat jeden nebo dva miliony, navíc s tím rizikem, že tam vznikne ubytovna, tak to raději zbouráme," řekl Jakobec. Podle něj má město při prodeji minimální možnost pojistit si budoucí využití objektu. Ten by se tak dal relativně snadno přestavět třeba na byty.

Podle vedení Sokolova se několik zájemců ozvalo, ale nikdo z nich nepodal konkrétní nabídku. Cenu tak město zřejmě ještě jednou sníží na zhruba 2,5 milionu korun a pak se rozhodne, jestli budovu bude nadále nabízet. Budova bývalé školy, která byla loni uzavřena kvůli nedostatku žáků, má tři části, hlavní budovu, přístavbu s jídelnou a tělocvičnu. Město je už stavebně oddělilo.
„Tělocvičnu si chce město ponechat a využívat ji nadále ke sportu, hlavní budova školy je určena k prodeji a u bývalé družiny s jídelnou se zvažuje výstavba nízkoprahového centra na pomoc sociálně slabým lidem," řekl místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček.

Zbouraly se spojovací krčky mezi objekty bývalé jídelny a školy a zazdilo spojení školy s tělocvičnou, aby se tato mohla samostatně pronajímat. Oddělila se přípojka plynu a elektřiny a každá část pak získala samostatné číslo popisné. Úpravy budov stály zhruba 600 tisíc korun.

„Zatím ale nemáme informaci, jestli dotaci dostaneme. Pokud ne, možná bychom nízkoprahové centrum vybudovali ze svého," doplnil Jakobec.
Demolice školy a vybudování parkoviště by podle něj sice stály několik milionů korun, ale vyřešilo by to parkování v celé lokalitě.