Slunce na horách vylákalo v sobotu na sjezdovky stovky vyznavačů zimních sportů. Ještě v pátek se přitom Krušnými horami přehnala dešťová přeháňka. Ta ale na kvalitě technického sněhu nijak neubrala.
Na Sokolovsku bylo plno ve Ski-Centru v horské Bublavě. Ranní teploty daly tušit, že sobota slibuje dobré lyžování. Rtuť teploměru se pohybovala těsně nad bodem mrazu a ještě chvíli před spuštěním vleků a lanovky pracovali vlekaři na úpravě tratí.

„Zejména ráno jsou podmínky perfektní. Odpoledne už sníh trochu měkne," zhodnotil lyžař David Tomeček z Plzně, který dorazil na Bublavu už minulý týden a trávil tam do včerejška jarní prázdniny. Ty v Karlovarském kraji teprve začaly a na sjezdovkách to bylo znát. Nejenže do bublavského skiareálu zavítaly autobusy plné mladých sportovců z Plzně, ale také řada místních nebo vyznavači zimních sportů ze sousedního Německa. Už před devátou hodinou ranní se začala plnit parkoviště u sjezdovek. Návštěvníci hor ale problém zaparkovat rozhodně neměli. „Jediné, co mi trochu vadí, je bahno na odstavných plochách, ale s tím se v tomto počasí asi nedá nic dělat. Lyžování je ale super," řekl Němec Marcel Mark, který původně zamířil na svahy do nedalekého německého města Schöneck. Tam ale letos lanovku ještě nespustili.

Na Bublavě byly vleky i lanovka v permanenci celé dopoledne. Sjezdovky se vylidnily v době oběda. Poté ale bylo zase plno. „Lanovka je plná od ranních hodin. Návštěvníci poobědvají a pak už zase bude plno," hlásil v sobotu dopoledne Pavel Kertész, který obsluhoval sedačkovou lanovku na horní stanici.

Vlekaři si i přes počáteční chabou zimu nemohou na nynější průběh sezóny stěžovat. Mají navíc dostatečné množství zásob technického sněhu, který mohou na sjezdovky rozprostřít. Původně to měli v úmyslu už o víkendu. Díky dobrým podmínkám to ale ještě nebylo zapotřebí. „I nadále zůstávají lyžařské podmínky velmi dobré. Na svazích leží až 40 centimetrů sněhu a v provozu je kromě nejobtížnějšího Velkého Bleibergu celý areál," uvedl provozovatel SkiCentra Jiří Lhota.