Tělocvična sokolovské základní školy v Rokycanově ulici se dočká po desítkách let nového sociálního zázemí. To současné je totiž ve velmi nelichotivém stavu. Zároveň s touto přestavbou se vyřeší nový vchod do tělocvičny pro veřejnost. Výběrové řízení vyhrála nejnižší cenová nabídka ve výši 2,7 milionu korun.

Každoročně město Sokolov investuje do svých školských zařízení. Dočká se i škola zvaná Centrálka. „Budou tam nové toalety, nové sprchy a přes tuto přístavbu se vyřeší samostatný vstup do tělocvičny, což bude dobré v odpoledních hodinách, kdy mají v pronájmu tělocvičnu jiné subjekty, než je škola," popsal místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. Jak konstatoval, současné záchody jsou v hrozném stavu.

Žáci se doposud převlékali ve společné šatně. Sociální zázemí je navíc na chodbách školy. Peníze na financování přístavby má město ještě v letošním rozpočtu.
Základní škola v Rokycanově ulici v Sokolově oslavila letos již 119 let své existence. Rozšířená výuka jazyků probíhá na škole více než 35 let a v současnosti je jedinou školou s jazykovým zaměřením v bývalém okrese. Školu navštěvuje téměř 600 žáků. Tělocvična, do které se chodí přes budovu, získá přístavbu se sociálním zařízením.