Vybírat se ale bude také nejlepší projekt, jich bylo přihlášeno osm, a rovněž zachráněná památka. Těch je do hlasování zařazeno celkem šest.

V letošním roce bylo opět možné přihlásit do soutěže nejen dokončené stavby, ale rovněž projekty a architektonické studie. To znamená, že přehlídka i soutěž je rozdělena na dvě části, a to realizace a projekty. Toto rozdělení na co se postavilo a co se bude stavět zvyšuje zájem o soutěž," uvedla Anna Vlášková z pořádajícího Regionálního stavebního sdružení Karlovy Vary.

O titul Stavba roku letos soutěží stavby i rekonstrukce z celého Karlovarského kraje. „Jsou přihlášeny například bytové domy, hotely, stavby občanské vybavenosti, představí se stavby pro vzdělání, sport, průmyslové stavby, stavby dopravní," poznamenala Vlášková.

Soutěží i nemocnice a revitalizace ploch. Zastoupeny jsou také stavby z menších měst a obcí. Ať už je to Teplá, Abertamy, Skalná, Březová, Kraslice, Dalovice, Otovice nebo Bublava.

„V přehlídce projektů uvidíme domovy pro seniory ve Staré Roli a v Nejdku, dostavbu nemocnice v Chebu, novou kapli v Jáchymově, parkovací dům v Karlových Varech, návrh lávky přes Horní nádraží a úpravy lesoparku a krajiny ve Františkových Lázních a v Chebu," podotkla Vlášková.

Hlasování je na webu www.stavbykarlovarska.cz. možné až do 10. června do 16:00 hodin.