„Ve večerních hodinách v našem městě opět dochází ke znečišťování veřejného prostranství u kontejnerových stání. Strážníci na základě oznámení vždy dorazí na místo události a po provedeném místním šetření i tentokrát vypátrali pachatele, kterého řešili na místě pokutou,“ sděluje ředitel městské policie Pavel Janošťák.

Podle jeho slov poslední dobou lze velmi často v ulicích města narazit na značný nepořádek v okolí kontejnerových stání a odpadkových košů. „V některých případech se jedná o naprostou bezohlednost našich sousedů, kteří své odpadky odhodí tam, kam je zrovna napadne, a považují za naprostou samozřejmost, že to někdo uklidí. V dalších případech jde o jednání nepřizpůsobivých lidí bez domova, kteří v odpadcích hledají cokoli, co se dá dále využít,“ pokračuje.

Probíhajícími investicemi je rekonstrukce budovy mateřské školy v Neumannově ulici a také projekt modernizace tříd v základní škole v Kamenné ulici, včetně nového nábytku a konektivity.
Aš naplánovala několik investic, přilepší si strážníci i v mateřské škole

Strážníci se zaměřují na obě skupiny. "Vzniká nelehká situace při řešení tohoto problému jak při samotné komunikaci, identifikaci, tak i současné legislativní vymahatelnosti. Přes uvedené potíže se strážníci od začátku tohoto roku zabývali 87 případy. Jednání těchto osob bylo buď řešeno na místě pokutou, nebo bylo oznámeno správnímu orgánu. Bohužel však není v silách městské policie kontrolovat nepřetržitě každou popelnici a koš,“ zdůrazňuje ředitel Janošťák a prosí o pomoc veřejnost. „Žádáme o spolupráci. Při jakémkoli zjištění o osobách, které znečišťují naše město, volejte linku 156 a strážníci vynaloží veškeré prostředky, aby tyto osoby nejednaly beztrestně,“ uzavírá.