Herecké obsazení je excelentní. Ve snímku uvidíme Soňu Norisovou, Lukáše Vaculíka, Václava Postráneckého, Hynka Čermáka anebo Evu Holubovou. Režie se ujal Jan Pachl, který točil například téměř mysteriózní seriál Rapl. „Točit se bude také v okolí Cínovce a Prahy. V Karlových Varech to bude především hotel Riverside u březovské přehrady, kde budeme natáčet sedm až osm dnů. Se štábem a herci se podíváme i do ulic a bytů v různých domech,“ nastínil filmařské lokace producent filmu Adam Dvořák.

A protože děj knihy Ten, kdo tě miloval je zasazen do vánočního období, v Chebu zase budou hrát hlavní roli tamní vyhlášené vánoční trhy. „S primátorem Petrem Kulhánkem jsme se už domluvili a nad filmem převzal záštitu. Chceme ukázat z obou měst Karlovarského kraje to nejhezčí a kdy jindy zde točit než v období Vánoc s tou nejkrásnější atmosférou,“ vysvětlil Adam Dvořák.

Autorem scénáře podle knihy Marie Poledňákové je režisér Jan Pachl, a jak producent Adam Dvořák vysvětlil, se spisovatelkou se domluvili na kompromisu. Protože ona chtěla detektivku, což je nosný námět jejího románu, on komedii. „Potkali se v půli cesty. Vznikne tak rodinná vánoční komedie s detektivní zápletkou a rodinným vyšetřováním,“ doplnil Adam Dvořák. Karlovarský kraj filmaři opustí 13. ledna, a jak primátor Kulhánek uvedl, město jim rádo vyjde vstříc.

Kriminální román Marie Poledňákové

Vanda Kalinová žila spokojený život na lázeňském maloměstě. Pak ale zasáhl krutý osud a ona se po ztrátě manžela, elitního vyšetřovatele, musí postavit celému světu a udržet rodinu pohromadě. Snad i předvánoční shon by mohl paradoxně pomoci… Vanda se tak po boku svých dětí a tchyně vydává po stopách temných tajemství, která vedou nejen k nejmocnějšímu muži kraje, ale i do její vlastní minulosti. Odpovědi, které získá, však mohou ohrozit vše, co miluje… První kriminální román populární Marie Poledňákové je plný nejen napětí a sympatických postav, ale i humoru a ironie, na které jsme v autorčiných dílech zvyklí.

Příjezd sv. Martina do Karlových Varů.
OBRAZEM, VIDEO: Svatý Martin přijel do Karlových Varů