Rekonstrukce si vyžádá přibližně 580 milionů korun. Byla zahájena už loni a s dokončením se počítá v polovině roku 2021. Začátkem listopadu byly podle informací vedení Thermalu zahájeny přípravné práce v hotelové části tak, aby během plánované odstávky mohly být udělány technologické modernizace, a zvýšil se tak komfort hotelových hostů.

VĚTŠÍ KOMFORT

Ve všech pokojích bude instalovaná klimatizace, stoupačky budou v hotelové věži, modernizaci podstoupí systém měření a regulace, rozšíří se požární rozhlas a zvýší se zabezpečení proti případnému ohni. Vyměněny budou elektrorozvody. Sníží se energetická náročnost provozu. Naplánováno je také vybudování chráněné únikové cesty a evakuačního výtahu. Už byly zahájeny přípravné práce na modernizaci části pokojů. Počítá se i s opravou vnějšího pláště budovy hotelu, ale zatím není stanoven termín, kdy se „fasáda“ začne opravovat. Podobné je to také s rekonstrukcí bazénu. „Aktuálně probíhají projekční práce. Základní myšlenky i vizualizace interiérů jsme prezentovali v srpnu a průběžně je konzultujeme s orgány památkové správy,“ uvedl mluvčí hotelu Tomáš Melč.

ODSTÁVKA

Odstávka hotelu je plánována na období mimosezóny od ledna do března 2020. Část zaměstnanců bude podle vedení hotelu v práci i během ní, ostatní budou čerpat dovolenou a také placené volno. Během odstávky jsou plánována školení pro zvýšení kvalifikace včetně přípravy na nové informační a technologické systémy. Náhrada mzdyv případě, že budou zaměstnanci „doma“, bude vycházet z platné legislativy.

AKCE SE KONAT BUDOU

První hosté se do hotelu vrátí v polovině března 2020. I v průběhu odstávky se v hotelu budou konat plánované akce, a to koncert Daniela Landy i Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže 2020, kdy se Thermal promění v Olympijský dům a nabídne zajímavý doprovodný program pro širokou veřejnost se zapojením olympijských ambasadorů z řad známých a slavných sportovců. Zároveň tam bude informační a tiskové středisko.

CO SE UŽ UDĚLALO

Vyměněny jsou trafostanice, vysokonapěťové rozvodnya vzduchotechnické jednotky. Provedeny byly průzkumné práce, byly odebrány vzorky původních materiálů, a to jak v exteriéru, tak v interiéru.

Byla vyhlášena výběrová řízení na projektanty oprav, komplexního dodavatele obnovy technologií a poptávková řízení v rámci zpracovávání projektů. Bylaprovedena některá protipožární opatření podmiňující zachování provozu hotelu.

Podle primátorky a zároveň členky představenstva společnosti Thermal -F Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) práce probíhají dle harmonogramu. „Se zaměstnanci už bylo jednáno a jsou samozřejmě pravidelně o dění v hotelu informováni,“ uvedla.

I TAKTO BY JEDNOU MOHLO VYPADAT prostranství u karlovarské Městské tržnice.
Prioritou rekonstrukce Tržnice jsou komunikace