Na plný provoz najel skiareál Neklid Boží Dar. „Sněžení v posledních dnech přineslo zhruba 30 centimetrů, ale místy i více nového sněhu. Skiareál je tedy opět plně v provozu.

Na sobotu očekáváme slunečné počasí, podmínky jsou perfektní. Vyrazte na hory si užít kvalitní lyžování bez front," uvedl mluvčí skiareálu Filip Majkus.

Přes vydatnou sněhovou nadílku je standardně v provozu skiareál Klínovec. Příjezdové cesty do areálu jsou s opatrností sjízdné. Otevřeno je více než 9 km sjezdovek všech obtížností, v provozu budou všechny lanovky, vlek F a pojízdné koberce v Primáčkově a Hugově dětském parku. Během ledna probíhá večerní lyžování ve středu, v pátek a v sobotu na vleku F. Lyžaři mířící na Klínovec mohou využít pravidelné linky skibusů Jáchymov Prima Express, Klínovec Boží Dar Fichtelberg, Mariánská Klínovec a Loučná Háj Klínovec.

Ve skiareálu Plešivec jsou v současnosti otevřeny sjezdovky Hana a Renata, k tomu lanovky Pstruží a Abertamy. „Se začátkem sněžení se množí dotazy na to, kdy otevřeme další sjezdovky. V noci jsme opět začali zasněžovat technickým sněhem. Všechny sjezdovky musíme mít takto připravené pro možné oblevy a především kvalitní povrch. Vzhledem k mrazům, které nás v následujících dnech čekají, věříme, že zbylé sjezdovky vysněžíme během tří až čtyř dnů. Nasněžený sníh rozhrnujeme po celé ploše sjezdovek. Reálné otevření dalších sjezdovek vidíme na první polovinu příštího týdne," uvedl za skiareál Petr Voráček.

Příchod té pořádné zimy výrazně vylepšil podmínky pro lyžování také ve skiareálu Bublava Stříbrná. O víkendu by tady měla být v provozu minimálně polovina ze všech sjezdovek.

Díky přívalům sněhu se na spuštění letošní lyžařské sezóny chystají i skicentra na Sokolovsku, která nedisponují zasněžovacím systémem. Kopce už upravuje Skiareál Lišák ve Stříbrné, kde napadlo až 30 cm sněhu. Tamní vlekaři avizují, že otevřou už o víkendu.

Rolba upravuje sjezdovky také na Saporu a Krajce v Kraslicích. Provoz se tam ale patrně spustí až v příštím týdnu. Na svazích leží 20 až 30 cm sněhu a tamní lyžařský klub Tatran čeká na další přívaly sněhu.

V Perninku jsou v plném provozu oba lyžařské areály, včetně škol lyžování a půjčoven lyžařské, snowboardové či běžecké výbavy.

Za lyžováním se můžete vypravit rovněž do Mariánských Lázní. Tamní skiareál nabídne o víkendu ze sjezdovek Krakonošku, a to část pod lanovkou Slalomák. V provozu je také božídarské Novako.