Zatímco úředníkům frekventovaného odboru dopravy na sokolovské radnici proudí příjemný vánek z klimatizace, klienti za skleněnými přepážkami se potí a lapají po dechu. A to zejména v teplých dnech, o letních pařácích ani nemluvě. Jejich prostory totiž klimatizované nejsou. Podobný model funguje na městském úřadě zhruba sedm let. V letošním létě by mohlo být návštěvníkům úřadu poněkud příjemněji. Vedení Sokolova slíbilo dýchatelný vzduch právě i jim.

„Odbor dopravy je pro občany noční můrou. Když už má člověk štěstí a dostane se na něj lístek s pořadovým číslem, musí čekat v nedýchatelnu. Ještěže tam nemusím trávit celé dny jako lidé, kteří se živí vyřizováním různých papírů s tím souvisejících," říká řidič Lukáš Veselovský. Sokolov po letech slibuje nápravu. „Klienti si stěžují," potvrdil starosta Sokolova Zdeněk Berka. „Původní klimatizace z roku 2006 je nedostačující. Dojde proto k její rekonstrukci za 900 tisíc korun, tak aby byli spokojeni i klienti, nejen úředníci," slíbil.

Místostarosta Ladislav Sedláček vysvětluje detailně, proč tomu tak je a proč se vzduchotechnika neudělala před lety kompletně. „Nyní nejde doslova o klimatizaci, ale jakési chladicí zařízení. Dnes jsou úplně jiné technologie," říká Sedláček. Druhým důvodem, proč klienti nemají vzduch, jsou skleněné přepážky až ke stropu. Původně měly být nižší a prostor měl být otevřený. V zájmu zachování anonymity však byly postaveny tak, jak jsou nyní. A do třetice podle Sedláčka nelze opomenout ani velký nárůst počtu klientů oproti letům minulým.