Lidé zde mohou při výstavách vidět díla světoznámých fotografů, galerie ale představuje i regionální umělce. Jedním z nich je třeba Igor Vozka z Chebu. Na aktuální výstavě s názvem Krajina představuje klidné, komorně až romanticky laděné barevné snímky, které pořizuje na svých toulkách v okolí Chebu.

V portfoliu Igora Vozky lze najít široké spektrum témat. Snad nejbližším je mu právě krajina, je vášnivým cestovatelem, zabývá se grafikou a má rád město Cheb. Nevyhýbá se digitálně upravované ani aranžované fotografii. V jeho hledáčku je architektura měst, život ve městě, portréty, lidé i zvířata. Zvláště oblíbeným místem je krajina Hřenska.

JEDEN ZE SNÍMKŮ, které mohou lidé vidět na výstavě Igora Vozky. „Fotit jsem začal coby cyklista. Na kole člověk stihne mnoho pohledů do krajiny, kterou projíždí. A tak jsem si řekl, že by bylo dobré nějaké pěkné momenty zachytit,“ vysvětluje autor.Zdroj: Igor Vozka

„Rozhodně mne jako první uchvátila krajina jako taková. Dodnes se nechám rád ohromit nějakou novou scenerií,“ odpovídá šestapadesátiletý Igor Vozka na otázku, zda jej jako první uchvátila krajina, nebo fotografování. „Fotit jsem začal coby cyklista. Na kole člověk stihne mnoho pohledů do krajiny, kterou projíždí. A tak jsem si řekl, že by bylo dobré nějaké pěkné momenty zachytit,“ vysvětluje.

Nezaměřuje se ale pouze na krajinu. „Fotím rád i portréty a reportáže, jako například plesy nebo svatby,“ říká. A má v Chebu nějaké oblíbené místo, ke kterému se s fotoaparátem rád vrací? „Cheb mám rád celý. Ve městě fotím, jen když mne něco zaujme. Například když si slunce – potažmo světlo – pohraje s jinak běžným pohledem do chebských ulic.“ A jak podotýká, i Cheb má pár míst, kde je dobrá fotka takřka zaručená. „Kromě známých míst, jako je Špalíček nebo chebský hrad, existuje zaručené místo a to je dřevěný most přes Ohři s podhradím.“

Art Centrum Galerie 4 si ale vychovává i novou generaci lidí, které zajímá umění – ať pasivně či aktivně. Právě pro ně chystá různé výtvarné dílny. Jedna z nich se zde konala v sobotu a byla jako tradičně určená pro děti od 7 let. (sim)