„Nejprve nám zavolala manažerka jednoho z obchodních řetězců, že by nám dovezli nějaké věci. Jsme vždycky velmi rádi, ale ne vždy dopředu víme, co na nás dárci takzvaně navalí. Když pak přijela dvě auta plně naložená hračkami, nádobím, domácími potřebami a elektronikou, tak jsme byli pořádně překvapeni. Něco takového jsme opravdu nečekali. A dokonce se povedlo i načasování, protože jsme v té době začali rekonstruovat hernu pro děti a trochu jsme měli v hlavě brouka, kde vezmeme peníze na zakoupení vybavení," líčí vedoucí Azylového domu v Sokolově Jaromíra Fajtová.

„Máme skutečně velkou radost. V herně bude dostatek hraček, her a děti budou zářit štěstím. Ovšem ne vše vybalíme hned. Tento obrovský dar budeme využívat po celý rok, jako dárky k narozeninám a teď aktuálně na Velikonoce. Dětem připravíme pěknou koledu, kdy budou v okolí azylového domu hledat nejenom barevná vajíčka, ale i dárečky od sponzora," nastínila Fajtová, jakým způsobem oslaví děti z azylového domu letošní velikonoční svátky. „Děkujeme, za všechny, kterým jste udělali radost," poznamenala.


Vedoucí azylového domu Jaromíra Fajtová se neubránila krátkému zamyšlení a rozhodla se zároveň poděkovat všem dárcům, kteří podporují aktivity obecně prospěšné společnosti Pomoc v nouzi.
„V sociální oblasti se pohybuji již tolik let, že se to snad nedá ani spočítat. Kolik lidí jsem za tu dobu potkala, to už vůbec nespočítám. A tím myslím především ty, co potřebovali nějakou podporu v rámci mojí profese. Ale víte, co je opravdu fajn? Že mi přestávají stačit počty na ty, co se nám snaží ulehčit naši práci. To, co je mnohem důležitější, nestíhám počítat ty, co si uvědomují, že někomu život může uštědřit pár kopanců. Dobrý člověk ještě žije. Napsal to dávno někdo jiný, než jsem na to přišla já, ale je to tak. Dárci existují a je jich nespočet. Také se říká, že když budete dělat dobré věci, tak se vám dobré vrátí. Když se tedy ohlédnu zpátky, jsem přesvědčená, že snad pro pár lidí jsme dobré udělali a dobré se nám vrátilo, abychom dnes mohli dělat radost prostřednictvím daru obchodního řetězce těm nejmenším, ale i dospělým," poděkovala Fajtová za všechny klienty, jejich děti a tým pracovníků Azylového domu v Sokolově.⋌