Ty poškodily například auta, strom ale spadl i na koleje. „V devíti případech vyjížděli v sobotu večer hasiči odstraňovat popadané stromy,“ potvrdil Martin Kasal, mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje. „Takto zasahovali v Teplé, Chodově, Chebu, Mariánských Lázních či Aši. Ve dvou případech v Chebu a v Aši spadlé stromy poškodily zaparkovaná osobní auta, na železniční trati v Aši pak spadl strom na koleje. Přijíždějící osobní vlak stihl zastavit, událost je tak bez zranění, pro dva cestující z vlaku byla zajištěna náhradní doprava,“ doplnil.

V neděli odpoledne pak případů začalo přibývat napříč celým krajem. Vzrostlý strom spadl kolem půl páté odpoledne v Plesné. V tamní ulici Strmá zablokoval celou silnici. Podobnou situaci řešily záchranné složky v Jindřichovicích ve směru na Rotavu a Oloví, ve Třech Sekerách, Teplé, Habartově, ale také třeba v Horním Slavkově. Strom spadl také na silnici číslo 64, a to asi kilometr před Aší. "Na místě hlídka Policie ČR k zajištění dopravy a Hasičský záchranný sbor k odstranění stromu," sdělila policejní mluvčí Soňa Hergezelová.

Vítr zaměstnal také energetiky. "K 8. hodině ranní jsme evidovali v Karlovarském kraji jednu poruchu na vedení vysokého napětí, a to v Bečově," uvedla chvíli po nedělním poledni Michaela Jirovcová, mluvčí Skupiny ČEZ pro západní Čechy. A protože výstraha před silným větrem platí do pondělí, jsou v pohotovosti montéři i pracovníci call centra.

LYŽUJ LESY 2019 - Boží Dar
LYŽUJ LESY? Druhý pokus už byl na Božím Daru úspěšný!