„Sokolovsko je bez problémů," hlásí ředitelka krajských hygieniků Jitka Landová. Kvalita vody se může v teplých dnech zhoršit. Většinou ale prý tam, kde se vyskytují sinice. Hygienici provádí v sezoně kontrolní odběry jednou za 14 dní, v případě zhoršené kvality vody nebo podezření na zhoršení lze četnost odběrů zvýšit.

Ty s provozovatelem jsou například jezero Michal v Sokolově, vodní nádrž Jesenice a její koupaliště Dřenice či karlovarský areál Rolava. V prvních dvou je nejlepší možná kvalita vody čili stupeň jedna. To je voda vhodná ke koupání.

Stupeň dva je též vhodná voda s mírně zhoršenými vlastnostmi. Tu naměřila hygiena v Dřenici.
Až stupeň tři, tedy zhoršená jakost vody, je na Velkém rybníku v Hroznětíně. Zde je již mírně zvýšená pravděpodobnost vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci. U některých vnímavých jedinců by se mohly vyskytnout zdravotní obtíže. Naopak jednička je v nádrži Tatrovice. Stupňů kvality vody je pět.
„Začátek týdne bude jako přes kopírák. Ráno kolem 12, odpoledne 23 až 26 stupňů Celsia. Bude jasno až polojasno," řekl pozorovatel počasí z meteorologické stanice v Šindelové Rudolf Kovařík.