Ta s nejvyšším počtem hlasů postoupí do závěrečného kola o nejoblíbenější rozhlednu České republiky. Z pětadvaceti rozhleden Karlovarského kraje můžete vybírat do 25. května. „Hlasovat lze pouze elektronicky. Počítá se jen jeden hlas z jedné e-mailové adresy. V červnu zase přijde na řadu jiný kraj, takže šanci pro rozhledny z Karlovarského kraje nepropásněte. Tři vylosovaní účastníci z každého kola obdrží také publikaci o pražských věžích a vyhlídkách,“ uvedl Jaroslav Fábera, předseda Klubu přátel rozhleden.

Jak hlasovat? Do zprávy na adrese rozhledna-anketa@centrum.cz uveďte buď název rozhledny nebo číslo uvedené v seznamu konkrétních rozhleden na stránkách rozhledny.webzdarma.cz. Seznam rozhleden je řazen dle stáří rozhledny a poslouží jako pomůcka. „Mám nejraději Krásenskou rozhlednu. Můj přítel mi tu jednou připravil nezapomenutelnou oslavu výročí na jejím vrchu. Teď už jen těžko něco nahradí její místo,“ doplnila Helena Jakubčanová z Ostrova.

V roce 2016 se na prvním místě umístila rozhledna Bukovka u Rapotína, druhý byl bývalý Vodojem v Kladrubech nad Labem a třetí příčku ukořistila rozhledna Mokrá-Horákov. V květnovém kole ankety lze stejným způsobem hlasovat také pro rozhledny v Pardubickém kraji. Hlasujte pouze o klasických rozhlednách toho daného regionu. Další informace o anketě i činnosti klubu lze nalézt na webu kpr.kvalitne.cz/.

Rozhledny v kraji:

Hamelika – Mariánské L.
Vyhlídka Karla IV. – K. Vary
Bučina u Kyselky
Klínovec u Jáchymova
Goethova vyhlídka – K. V.
Plešivec u Abertam
Tisovský vrch u Nejdku
Kamzík – Mariánské. L.
Háj u Aše
Chlum sv. Máří
Doubská hora u K. Varů
Salingburg – Františkovi L.
Hard v Sokolově
Zelená hora u Chebu
Blatenský vrch u H. Blatné
Diana u K. V.
Zámeček – Františkovi L.
Krásenský vrch u Krásna
Útvina u Toužimi
Luby
Pěší lávka s rozhlednou v Chebu
Krudum ve Slavkov. les
Panský vrch u Drmoulu
Cibulka u Oloví