„Bude hrát živá hudba a zájemci se dozvědí spoustu užitečných informací o přípravě ryb,“ prozradil letošní novinky výlovu rybníka Amerika starosta Františkových Lázní Jan Kuchař. Doprovodný kulturní program mohlo město připravit díky další novince. „Tentokrát jsme se s Rybářstvím Mariánské Lázně domluvili, že se výlov uskuteční v pátek a v sobotu,“ podotkl Jan Kuchař. V minulosti se tato tradiční akce konala vždy jen ve všední dny, a tak se jí nemohla řada lidí zúčastnit. Pořadatelům se navíc povedlo vyjednat, aby přijel gastrovůz z projektu Ministerstva zemědělství ČR Ryba na talíř. „Lidé se tak dozvědí spoustu užitečných informací o přípravě ryb, nachystané budou komentované ukázky. A zájemci budou moci také řadu pokrmů ochutnat,“ doplnil starosta.

Výlov rybníka Amerika se koná dnes od 8.30 do 16 hodin a zítra od 8.30 do 14 hodin. Oba dva dny bude hrát živá hudba, dnes od 13 hodin vystoupí Rockin Veterans, od 15.30 hodin skupina Humbuk. V sobotu od 10 hodin zahraje kapela Vopejkači, od 13 hodin pak skupina Bluetet a celý hudební maraton ukončí v 15.30 hodin Parohanka.

Tento rok bude pro automobily uzavřena Jezerní ulice a parkovat bude možné u hotelu Bohemia. Dopravu budou zajišťovat mikrovláčky od objektu Milano a hotelu Bohemia.

Vyloveno už je také na rybníku Regent u Chodové Plané i v Betlémě u Teplé.

Ilustrační foto
Do okresních měst opět míří veletrhy pracovních příležitostí. Začnou v Chebu