Zahájení provozu čerstvě zrekonstruované Barochovy studánky se uskutečnilo za všeobecného veselí. Aby také ne, veřejným hlasováním žila celá obec. „Z opravy studánky jsme nadšení,“ řekla starostka Pramenů Michala Málková. „Její návštěvnost je obrovská. Sousedi hlídají, aby ji nikdo nezničil, a sami od sebe začali okolo sekat trávu.“

Okolo všech studánek, které byly zařazené do projektu, vznikaly celé komunity fanoušků. Ti mezi sebou sváděli těžký boj. A příznivci pramenské studánky patřili k těm nejoddanějším. „Projektem žila v průběhu hlasování celá naše obec. Pro naši studánku hlasoval opravdu skoro každý. Senioři si kvůli tomu dokonce zakládali e-mailové adresy. Lidé posílali k prameni i návštěvníky a vyzývali je k hlasování. Musím říct, že to obyvatele Pramenů hodně stmelilo,“ popsala nadšení kolem hlasování starostka. Díky projektu se podařilo upravit přístupovou cestu, vybudovat novou lávku a dřevěnou konstrukci, která studánku chrání před nečistotami. Navíc přibyly lavičky a informační tabule. Vzniklo tak pohodlné a klidné místo k popíjení jedinečné minerálky. „Během hlasování bylo vidět, že především lidé z okolí se o svoji studánku rádi zasadí a začali se o osud studánek ve svém okolí zajímat. To byl přesně cíl projektu, který se podařilo naplnit nad naše očekávání,“ uvedl Michal Vávřil, marketingový manažer projektu.

Barochova studánka nese jméno po jednom ze svých objevitelů. V polovině 80. let ji vybudovali František Baroch a Jindřich Horáček ze Správy CHKO Slavkovský les. Dnes již bohužel zesnulý František Baroch má u kyselky tabulku s fotkou. Na otevření jeho studánky v novém kabátě se přišla podívat také jeho manželka se synem.

Evakuace bytového domu ve Františkových Lázních po výbuchu v jednom z bytů
Mladík vyráběl doma výbušninu, po explozi dům evakuovali