Přijít mohou v době od 10 do 15.30 hodin. Na místě bude navíc k dispozici řada dalších preventivních vyšetření včetně kontroly nožní klenby nebo správného držení těla. A nebude chybět ani zábava pro děti i dospělé. Na závěr si pak tři charitativní organizace z Karlovarského kraje odnesou dohromady 60 tisíc korun díky akci Každý krok pomáhá.

„Všechny zdravotní služby jsou však zdarma a obvykle bez čekání pro klienty všech zdravotních pojišťoven,“ řekl Mario Böhme, vedoucí obchodního odboru Oborové zdravotní pojišťovny, která akci pořádá. Po celý den je zajištěný doprovodný program pro celou rodinu biketrialová show Martina Šimůnka, vysvětlování základů první pomoci a bezpečné jízdy od týmu silniční bezpečnosti BESIP, malování na obličej, výroba balónkových zvířátek a soutěž o tablet.

V 15 hodin bude také vyhlášené karlovarské krajské kolo akce Každý krok pomáhá. Té se zúčastnily chodecké týmy tří charitativních organizací z regionu. První si odnese 30 000 Kč, druhá 20 000 Kč, třetí 10 000 Kč. Partnery jsou Denní centrum Mateřídouška, poskytující sociální služby lidem s mentálním a kombinovaným postižením a lidem s poruchou autistického spektra, Hospic Sv. Jiří, který nabízí zdravotní, psychickou, sociální a duchovní péči a podporu umírajícím a jejich rodinám, a Sociální služby v Kynšperku nad Ohří.

Ilustrační foto
Festival dechovek stále táhne