Komunikace na sokolovském sídlišti Vítězná připomíná tankodrom. Mnozí občané už si zoufali kvůli neustálému odkládání oprav. Nyní se konečně dočkali, a pokud půjde vše podle plánu, do listopadu dostanou nové povrchy nejen silnice, ale i chodníky.  Největší vlastní investice vyjde Sokolov na zhruba 18 milionů korun.

Vedení sokolovské radnice schválilo zadávací podmínky na vyhlášení výběrového řízení na opravy komunikace na sídlišti Vítězná. „Byli bychom rádi, kdyby bylo hotovo do konce listopadu," řekl místostarosta Sokolova Karel Jakobec. Rekonstrukce bude stát 14,9 milionu bez DPH. „Mohli jsme vyčkávat na plánovací období v letech 2014 – 2020, jestli nebudou třeba peníze na rekonstrukce panelových sídlišť,  ale silnice už je v takovém stavu, že si nemůžeme dovolit odkládat to další tři čtyři roky. Tam už se opravdu nedá jezdit," dodal Jakobec.

Devadesát procent bude oprava povrchu, poté chodníky, zúžení v místě přechodů pro chodce či vybudování zastávek pro autobusy. Rekonstrukci platí Sokolov ze svého rozpočtu.
„Vedení města se shodlo, že to byl jakýsi dluh vůči obyvatelům této části města," řekl místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček.  Podle něj je silnice v takovém stavu, že pokud někdo pojede v autě s odkrytou střechou, takzvaném kabrioletu,  může se mu stát, že z auta vypadne. „Jsou tam takové nerovnosti, že bych se tomu nedivil," dodal s nadsázkou Sedláček.

Původně neměla stát oprava komunikací v této lokalitě město ani korunu. Radnice v Sokolově totiž vyjednala před lety s bývalým vedením Ředitelství silnic a dálnic finanční kompenzace v řádech desítek milionů korun za komplikace při objížďce centrem města kvůli stavbě nové rychlostní silnice R6. Za tu dobu se však u silničářů vyskytla nejrůznější úsporná opatření a nakonec její rekonstrukce zůstala na bedrech města.

„Spolu s opravou samotné komunikace plánujeme i vybudování parkoviště, které by mělo pokrýt potřeby sídliště Vítězná," doplnil Sedláček. Občané jsou opatrní. „Zatím sem dali jen značku upozorňující na nerovnosti. Až začnou práce, tak tomu uvěřím," řekl jeden z řidičů.