Vězeň po něm skončil se zlámanými žebry v nemocnici. Podle jedné z verzí případu byl útok odplatou za to, že si odsouzený stěžoval u zástupce velitele věznice. Dozorci vinu odmítají a tvrdí, že odsouzený je napadl jako první.

„Poškozeného bez právního důvodu fyzicky napadli nejprve údery pěstí do obličeje a poté, co upadl na zem, pokračovali v útoku opakovanými kopy do hrudníku,“ uvedl státní zástupce Jiří Richtr. Oba se tak měli dopustit zneužití pravomoci úřední osoby a úmyslného ublížení na zdraví. V případě prokázání viny jim hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Podle verze dozorců odsouzený neplnil jejich pokyny a zaútočil jako první. Museli pak použít donucovací prostředky. Měli podezření, že je vězeň pod vlivem drog. To se však nepotvrdilo, neboť odsouzenému nebyl odebrán test na tyto látky.

Z jednání před soudem vyplynulo, že Leoš M. nebyl problémový vězeň. Svědčí o tom i fakt, že komise ho vybrala na takové práce, kdy se mohl volně pohybovat po celém areálu věznice. Líčení bude pokračovat dalšími výslechy svědků.

Setkání lídrů vybraných politických stran před krajskými volbami 2020 na statku Bernard v Královském Poříčí.
Kandidáti na hejtmana Karlovarského kraje odpovídali na anketu Deníku