„Napij se,“ řekla Veronika S. v srpnu 2010 v Nejdku na Karlovarsku své tehdy pětileté dcerce Terezce a podala jí hrneček. Holčičce nápoj moc nechutnal, zdál se jí hořký, ale vypila ho. Brzy se dostavily hrozné bolesti. Matka jí totiž do pití přidala fridex, nemrznoucí kapalinu do automobilových chladičů. Dítě, které mělo pykat za lásku k tátovi, užití smrtícího koktejlu přežilo jen zázrakem.

Veronika S. se s Terezčiným otcem seznámila ve svých šestnácti letech a v osmnácti s ním začala bydlet. „Žili jsme u jeho rodičů. Pak jsme se rozhodli, že si postavíme baráček. Tam začaly problémy. Byla jsem fyzicky napadána. Nejhorší byly poslední tři roky. Bývalý přítel totiž začal kombinovat silné prášky s alkoholem. Terezku nevychovával. Všechno bylo na mně," tvrdila později Veronika S. u jednoho z odvolacích soudů a dodala, že od otce Terezky se brzy odstěhovala. „Už jsem nemohla unést psychické i fyzické týrání," podotkla.

Tragická nehoda na silnici I/6 v úseku U Střelnice.
Šéf ŘSD: Budeme se snažit stavbu D6 U Střelnice co nejvíce urychlit

Holčička ale měla svého tátu ráda, což Veronika S. těžce nesla. Když si přečetla v časopise o nebezpečí, které znamená fridex pro děti, v hlavě se jí zrodil ďábelský plán. Poté, co se jednou dcerka vrátila od svého otce, kde byla na pravidelné návštěvě, nalila jí nemrznoucí kapalinu do čaje a dala jí směs vypít. Chtěla tak potrestat svého expartnera a vše na něj svést. Holčičku po vypití smrtící směsi nechala matka hodiny trpět, až pak zavolala lékaře. Ale neřekla jim, že příčinou závažných obtíží spojených s krutými bolestmi a poruchou vědomí je otrava. Oddálila tak nasazení účinné léčby.

To, že holčička přežila a matčin vražedný útok přestála bez následků, lze označit skoro za zázrak. Měla totiž v sobě několikanásobek smrtelné dávky etylenglykolu, způsobilého nejen zabíjet, ale i přivodit závažné poškození organismu.

Veronika S. za svůj čin původně dostala od Krajského soudu v Plzni výjimečný trest 25 let, ale po několika odvoláních, kdy se věcí zabýval dokonce i Ústavní soud, zněl konečný verdikt 17 let kriminálu.