Jediné jeho bliknutí na černý neoznačený mercedes se zatmavenými skly, který na silnici při zařazení do zúžených pruhů téměř způsobil kolizní situaci, vyvolalo v osádce vozu takovou reakci, že na něho neváhala za bílého dne vytáhnout zbraň. Následovaly nadávky, mlácení a snaha vytáhnout jej z vozu. |A to vše v režii policie, která se mu prostřednictvím krajského ředitele PČR v Plzni Pavla Krákory následně omluvila. „Na základě výsledku šetření bylo jednání a chování zakročujících policistů postoupeno náměstku ředitele krajského ředitelství pro vnější službu k přijetí kázeňského opatření,“ stojí v dopise podepsaném policejním ředitelem Krákorou.

Jenomže chování obou policistů bylo tak brutální, že se Karlovarák rozhodl celý incident zveřejnit a také podat trestní oznámení pro omezování osobní svobody, vydírání spáchané se zbraní v ruce a překročení policejní pravomoci.  „Mercedes nebyl nijak označen, po krátkou dobu pouze zapnul malé výstražné modré světlo za předním čelným sklem. Současně  začal mého klienta vybržďovat a následně došlo k zastavení obou vozidel. Pak na něj vlítli dva muži se zbraní v ruce, zasypávali ho sprostými nadávkami. On v tu dobu už komunikoval s linkou 112, protože si myslel, že se jedná o kriminálníky a agresory. To bylo opodstatněné, protože se na jeho opakované výzvy nelegitimovali. Naopak se jej násilně snažili za použití kravatového chvatu dostat z vozidla ven i přes to, že byl ještě připoután. A stále mu bylo vyhrožováno zbraní,“ líčil incident advokát postiženého Ronald Němec.

Důkazy má, co se ve voze skutečně dělo a jak policisté útočili, dokazuje kamera, kterou měl postižený po celou dobu v autě zapnutou. Celou situaci monitorovala i linka 112, která se snažila SPZ osádky vozu, který na řidiče útočil, identifikovat. „Po zásahu chtěl můj klient protokol od posádky Mercedesu protokol, ovšem ta ujela,“ vysvětlil advokát Ronald Němec.

Jenomže ani tím celý případ neskončil. Na operační linku police bylo nahlášeno napadení a po oznámení na linku 158 se jím zabývala služebna policie Plzeň střed. „Zde bylo mému klientovi pod psychickým nátlakem domlouváno, že nemá podávat trestní oznámení, že se jednalo o dva vysoce postavené důstojníky, kteří jeli k akutnímu zásahu a šlo o tajný vůz PČR s krycí značkou. Proto prý nemohli policisté zjistit, zda šlo o civilní nebo služební vůz. Důstojníci se prý omluví a vše bude v pořádku. Můj klient, k němuž neznámé osoby přistupovali se zbraní v ruce a měl strach o svůj život, byl škrcen v kravatě a byl tak velmi rozrušen, podlehl nátlaku a  podepsal vysvětlení, které mu bylo doporučeno a neodpovídá důkazům,“ uvedl právník Němec. Zároveň ale zdůraznil, že svou výpověď jeho klient nyní odvolává a trvá na skutečnostech, jak mu je popsal v telefonickém rozhovoru ihned po události.

Celý incident si natáčel na mobilní telefon nejméně jeden další řidič. I v tom mu ale podle advokáta oni tajemní policisté bránili.  „Vzhledem k tomu, že se jedná o další klíčový  záznam a svědka, žádáme všechny,“ kteří vše viděli případně natáčeli, aby se nám přihlásili, žádá případné svědky policejní zvůlí otřesený Karlovarák.