Už při předjetí policejního vozidla si policisté všimli, že motorka není označena registrační značkou, a motorkáře začali pronásledovat.

Na dálnici je maximální dovolená rychlost 130 km/h. Motocyklistovy byla naměřena rychlost 232 km/h (po odečtení tolerance 225 km/h). "U sjezdu z dálnice na Březovou se policistům podařilo řidiče motocyklu zastavit a zkontrolovat. Po zastavení se ukázalo, že řidič motocykl nepřihlásil do registru silničních vozidel," uvedla mluvčí krajské policie Kateřina Böhmová.

Řidiči policisté oznámili, že se dopustil přestupku a překročil maximální dovolenou rychlost na dálnici o 95 km/ h. "Navíc se dopustil porušení provozu vozidel na pozemních komunikacích, protože vyjel s motocyklem, který nebyl zapsán v registru silničních vozidel," poznamenala mluvčí.

Oba přestupky čtyřicetiletého motocyklisty budou policisté předávat příslušnému správnímu orgánu k došetření. Ve správním řízení mu hrozí zákaz řízení na dobu 6 měsíců až 1 rok a pokuta ve výši 5 až 10 tisíc korun.