Podobné vzkazy a nutno dodat, že také mnohem agresivnější, následovaly na sociálních sítích po pátečním incidentu mezi třicetiletým mužem a o dva roky starší ženou, který skončil ubodáním psa. Ten měl údajně bránit napadenou ženu. Ta skončila hospitalizovaná v nemocnici.

„Za policii mohu pouze potvrdit, že od pátku vyšetřujeme incident, ke kterému došlo mezi mužem a ženou v Kraslicích. Žena byla následně se zraněním převezena do nemocnice. Bližší okolnosti celé události jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ řekla policejní mluvčí Soňa Podlahová.

Policisté muže vyslechli. Muž na svou obhajobu uvedl, že šlo o obranu v krajní nouzi. „V pátek večer došlo k bodnořeznému poranění psa. Bodné rány v dutině břišní, na stehnech, v hlubokém šoku. Když jsme jej odvážili z veteriny, byli jsme přesvědčeni, že to pejsek zvládne. Bohužel nestalo se tak a v ranních hodinách svůj boj o život vzdal. Je nám to nesmírně líto,“ napsal Petr Prokeš ze záchranné a odchytové služby.

Policie případ vyšetřuje jako ublížení na zdraví. Co se týče usmrcení psa, muž podle policistů jednal v krajní nouzi. Nedopustil se tedy ničeho v trestněprávní rovině.

Formou i obsahem navazují Stopy zmizelého na fascinující Fialovu výstavu Můj dům – tvůj dům v roce 2010
Václav Fiala oživuje v klášteře zaniklý svět